Afbeelding
Foto Unsplash

Zwevende badkamermeubels voor meer ruimte in jouw nieuwe badkamer? Een goed idee!

Partnercontent

Zwevende badkamermeubels updaten een badkamer met hun strakke, essentiële stijl. Aan de muur bevestigde badkamermeubels geven de illusie van meer ruimte en een eigentijdse uitstraling. Kies zwevende ijdelheid met kasten en toonbanken. Met voldoende opbergruimte in het badmeubel kan zelfs de kleinste badkamer er enorm en mooi uitzien.

Licht of donker hout en witte glanzende verf zijn typische materialen. Kies een net, minimaal gevoegd marmeren of kwarts aanrechtblad. Moderne badkamers hebben aan de muur bevestigde toiletten. Zwevende toiletten helpen om grote of kleine badkamers te ontruimen. Zonder reservoir bovenop en voetafdruk van de pan scheppen ze lichtheid en ruimte en doen zelfs kleine badkamers modern lijken.

Badkamerverlichting helpt hier ook bij 

Plaats wandlampen boven of aan weerszijden van je wasbakspiegel. Als je aan elke kant verlichting wilt toevoegen, kies dan een spiegel die 60-70% van de grootte van je badkamermeubel is, zodat de lichtsokkels de spiegel kunnen omlijsten. Moderne badkamers gebruiken vaak lange, dunne, strak gelijnde staafverlichting, horizontaal boven de spiegel of verticaal aan elke kant.

Moderne badkamers bevatten naast andere badkamer accessoires ook inbouw plafondverlichting. Ze bieden sfeerverlichting en zoneverlichting. Je kunt inbouwverlichting boven het toilet of in de douche hebben. Bekleed het badkamerdak met deze lampen om het te verlichten. Plan de badkamerverlichting rond natuurlijk licht. Ramen en dakramen zijn fantastische alternatieven voor eigentijdse badkamers.

Zorg ervoor dat je ontwerpideeën in je plattegrond passen door metingen te doen

Dit is van cruciaal belang als je ideeën voor een badkamerinrichting voor een kleine ruimte overweegt. Afhankelijk van je douche en andere armaturen zal je badkamer een aparte visuele omgeving hebben.

Een drukke of krappe omgeving kan veroorzaakt worden door een gebrek aan afscheiding tussen meubels en andere voorwerpen. In een kleine badkamer kunnen felle kleuren en eenvoudige materialen de ruimte groter doen lijken dan het is.

advertentie
advertentie