Afbeelding
Foto Shutterstock

Zilver kopen? Ontdek hier alles over de huidige markt

Partnercontent

De markt van zilver was altijd zo’n tien keer kleiner dan de gewilde goudmarkt. Naast goud is zilver kopen echter de laatste jaren ook in populariteit gestegen ondanks de onvoorspelbaarheid en beweeglijke koers van zilver. Deze populariteit komt merendeels door initiatieven die zorgen voor marktmanipulaties zoals de zogenaamde Zilver squeeze. Naar verwachting zal het aanbod in zilver verminderen en de vraag stijgen in de komende vijf jaar. De zilverprijs kan mogelijk exponentieel stijgen tot 85 euro. 

Silver squeeze

De silver short squeeze is georganiseerd in 2021 naar aanleiding van de financiële crisis door een groot aantal particulieren verspreid over heel de wereld. Zij kochten fysiek zilver met als doel de markt in korte tijd te manipuleren door middel van de prijs te laten opdrijven en daarvan zo snel mogelijk te profiteren. Ook werd dit gedaan als statement tegenover de banken die makkelijk winst maakten op zilver. De banksector ging namelijk ‘long op silver’ wat inhoudt dat zij door hun kapitaal profiteren van de positie om op langere tijd een aandeel vast te houden en te wachten tot het gestegen is. Deze short silver actie heeft gezorgd voor een prijsstijging en waardestijging van het edelmetaal in zeer korte tijd. Dit soort pogingen om de markt naar eigen hand te zetten zie je vaker, denk bijvoorbeeld aan de klassieker van James bond-Goldfinger die de goudmarkt naar zijn hand probeert te zetten via slinkse wegen en lachwekkende pogingen. 

Toepassingen

Je ziet zilver al decennialang terug in eindeloos veel verschillende vormen. Het is een zeer bruikbaar en geleidend metaal dat tot op de dag van vandaag voor vele doeleinden wordt gebruikt vanwege de veelzijdigheid. Er wordt kostbaar servies en sieraden van gemaakt, maar het edelmetaal wordt niet alleen gebruikt voor de sier. Je ziet het materiaal ook terug in elektronica, industriële geleiders, en natuurlijk in muntstukken en in de medische wereld. Het is daarnaast antibacterieel dus zeer gunstig voor medische doeleinden.

Investering

Zilver inkoop als belegging is de laatste tijd dus erg populair omdat er in de toekomst een schaarste wordt verwacht. Naar verwachting is de zilverwinning over ongeveer twintig jaar namelijk onrendabel. Met een vooruitziende blik zal er dus meer gebruik moeten worden gemaakt van omvorming en hergebruik van reeds bestaand zilver materiaal in de vorm van juwelen en metaalstaven. Online vind je gespecialiseerde webwinkels zoals Goudpensioen die zeer hoge kwaliteit edelmetalen verkoopt in de hoogste zuiverheid. Ben je dus van plan als particulier een diepte investering te doen die waarschijnlijk in de toekomst erg winstgevend zal zijn? Kies dan voor de zilvermunt omdat deze als enige geen hoog belastingtarief bezitten. 

Als zakelijke investering zijn zilverbaren interessant omdat je de BTW terug kunt krijgen. 

Ontdek het aanbod op de website! 

advertentie
advertentie