Afbeelding
Foto door form PxHere

Dit is waarom je moe bent na een reis

Partnercontent

Vakantie. Heerlijk. Je fjallraven rugzak inpakken, een andere omgeving, cultuur opsnuiven, bijzondere ontmoetingen en lekker eten. Toch kan je behoorlijk moe worden van de reis zelf. Na aankomst op je vakantieadres voelt het uitpakken van je fljallraven kanken rugzak misschien wel als een van de zwaarste taken ooit. Hoe kan dat eigenlijk? 

1. Schommelen

Ga je een lange autorit maken of zit je een behoorlijke tijd in de trein?  Door het geschommel van de trein of de cadans van het autorijden val je geheid in slaap.  Iedereen kent het beeld van ouders die hun kind in slaap wiegen wel. Zit je in de trein dan heb je last van ditzelfde effect. Wanneer je jezelf hebt voorgenomen om in de trein te gaan lezen dan merk je dat dit vaak maar een tijdje lukt. 

2. Geen actie 

Wanneer je van A naar B reist moet je veel wachten. In feite doe je niks. Op een vliegveld kan je nog een ommetje gaan maken, maar meestal hang je op een bankje. Omdat je niet in actie bent heb je te maken met een lage hartslag. En een lage hartslag bezorgt je een moe gevoel. 

3. Tekort aan zuurstof

Zuurstof heb je nodig om je fit en energiek te voelen. Wanneer je reist met het vliegtuig, de trein of de auto heb je te maken met een tekort aan zuurstof. Grote kans dat je de zuurstof moet delen met anderen. Vandaar dat je niet veel energie hebt na de reis en vermoeid aankomt. 

Plan rustdagen in 

Zelfs wanneer je je reis energiek begint word je op een gegeven moment duf en sloom. Is dat erg? Nee, want als het goed is heb je op vakantie tijd genoeg om bij te slapen. Zorg er in ieder geval voor dat je een aantal rustdagen inplant. Wanneer je dat doet heb je grote kans dat je weer helemaal opgeladen thuiskomt.  Wie weet is het uitpakken van je fjallraven rugzak deze keer zomaar klaar.   

advertentie