VIII DAN Master Hennie Thijssen - London
VIII DAN Master Hennie Thijssen - London Arie Prins

HOUTEN / SCHALKWIJK- Master Hennie Thijssen 8e DAN

25 september 2023 om 23:19 Overig Deel je nieuws

Afgelopen weekend is de heer Hennie Thijssen samen met een aantal mede Taekwon-Do beoefenaars uit Nederland  naar Londen afgereisd voor een 4e Dan en hoger training. De training stond onder leiding van GM (grootmeester) Nicholls 9e DAN in de martial art Taekwon-Do.

Na de lange training op zaterdag moest hij nog 10 tuls demonstreren aan de jury, 20 stap-sparring oefeningen en 6 verschillende breektesten ieder door 5 houten planken. Het zag er allemaal erg overtuigend uit. Het was alweer 8 jaar geleden dat Master Thijssen zijn 7e DAN heeft behaald en na de demonstratie werd hij is dan ook namens ITF president GM Choi Jung Hwa door GM Nicholls bevorderd tot 8e DAN.

Master Hennie Thijssen is al 53 jaar bezig met Taekwon-Do en hij heeft al heel wat mensen uit Houten en omgeving les mogen geven in al die jaren. Nu geeft Master Hennie Thijssen nog steeds aan enkele liefhebbers privé trainingen onder de naam Thijssen Taekwon-Do Academie.

De groepslessen heeft hij een aantal jaren geleden overgedaan aan zijn leerlingen Dominic Matthews (1e DAN) en Arie Prins (4e DAN), die ook officieel gediplomeerde leraren Taekwon-do zijn. Deze groepslessen worden gegeven onder de naam Taekwon-Do Academie Utrecht in de gymzaal Kloostergaarde te Schalkwijk. Heb je interesse en ben je tussen de 7 en 90 jaar kom dan vrijblijvend een paar proeflessen meedoen van 18:45 -20:00 uur. Voor meer informatie zie Tautrecht.nl en het nieuwsbericht op Sporthalschalkwijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie