Wouter van den Berg
Wouter van den Berg SGP

Opgeruimd staat netjes!

Overig Raadspraat

Een schone en verzorgde buitenruimte doet veel. Het vergroot de leefbaarheid en veiligheid. En: goed voorbeeld doet goed volgen. Het is daarom frustrerend dat er nog altijd sprake is van zwerfvuil dat ogenschijnlijk achteloos op straat wordt gegooid. Sigaretten, drankblikjes, snoeppapier, en ga zo maar door.

Dat gebeurt niet altijd bewust overigens, ook door stevig waaien kan er van alles rondslingeren. Voor alles wat wel bewust gebeurt is er blijvende bewustwording nodig. Door ouders, scholen, buren, etc. Je gooit je rommel niet op straat. Samen zijn we verantwoordelijk voor een goed verzorgde omgeving.

Gelukkig stopt deze column hier niet, want sinds jaar en dag is er een groeiende groep Houtenaren die de handen uit de mouwen steekt. Individueel of in kleine groepjes met de prikstok de straat op. Tussen de tegels, in heggen en achter muurtjes. Overal plukken ze het vuil op. Je ziet ze vast weleens, doe je al mee?

Dit alles kreeg nog een flinke boost toen het initiatief Zwerfvuil Houten ontstond. Op een vaste dag in de maand met de mensen uit je wijk vuil prikken, en afsluiten met een bakje koffie. Naast schonere straten ook nog meer buurtcontact. Hulde aan Jolanda Wijsmuller en haar zwerfvuilcollega’s die dit met veel energie blijven aanjagen.

Ook vragen wij al vele jaren aandacht voor aanpak van overdadig onkruid. Als het aan SGP-Houten ligt gaat het zogeheten beeldkwaliteitsniveau weer verder omhoog. Dat wil niet zeggen dat er geen gewenst groen is. Gelukkig zien we steeds meer bloemenweides, groene daken, en planten en struiken die zorgen voor meer biodiversiteit. Ook agrariërs leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Vanavond 1 juni organiseren wij hierover een avond voor het buitengebied.

Kortom, een goed verzorgde leefomgeving is goed voor mens en dier.

Wouter van den Berg, fractievoorzitter SGP-Houten

PS. SGP-Houten groeide bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van 1422 naar 1764 stemmen. Nog nooit kregen we zoveel vertrouwen van Houtenaren, daar wil ik u en jou enorm voor bedanken!

advertentie