Asterix the Gaul
Asterix the Gaul Ganpat Berrevoets

Houtenaar heeft nog zo’n 2000 stemmen nodig voor Asterix the Gaul op LEGO IDEAS!

20 oktober 2021 om 16:18 Overig

HOUTEN Wat zou het ontzettend mooi zijn als alle LEGO fans van Houten zowel jong als oud massaal hun stem uitbrengen op het LEGO ontwerp Asterix de Galliër. Inmiddels heeft het project 8000 supporters! ,,Dank aan iedereen die al een stem heeft uitgebracht. Nog ‘maar’ 2000 te gaan en dan komt het in de LEGO IDEAS review fase. Daar maakt het kans om uitgekozen te worden als nieuw product! Het zou toch geweldig zijn dat wij als Houtenaren kunnen zeggen: Wij hebben ons steentje aan deze LEGO set bijgedragen!”, aldus de initiatiefnemer uit Houten, Ganpat Berrevoets. 

LEGO is erg populair. Zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het TV programma LEGO Masters heeft dat wel bewezen. Ook Houten kent LEGO fans. Eén van hen is Ganpat Berrevoets en hij heeft zijn eerste zelfbedachte bouwwerk op LEGO IDEAS staan: Asterix de Galliër. Als het idee 10.000 stemmen ontvangt, dan maakt het kans om ook werkelijk uitgebracht te worden.

Berrevoets is een groot fan van LEGO: ,,Het zou geweldig zijn als de fans de wereld van Asterix en Obelix in LEGO vorm in huis kunnen halen. Ik denk ook dat de bekende Galliërs, die in de jaren ’60 van de vorige eeuw bedacht zijn door Goscinny en Uderzo, tijdloos zijn. Jonge, nieuwe generaties striplezers kennen ze allemaal. Als het niet van de strips zelf is, dan van de animatiefilms Asterix en de Romeinse Lusthof (2014) en Asterix: het Geheim van de Toverdrank (2018). “  Berrevoets lanceerde zijn idee vorig jaar.

De onoverwinnelijke Galliërs van het Franse stripboeken duo, Goscinny en Uderzo, zullen vanaf 21 oktober weer aardig in de belangstelling staan. Het nieuwe Asterix stripboek Asterix en de Griffioen ligt dan in de winkels en stripkenners verwachten dat dit het bestverkochte stripboek van het jaar zal worden. Ook het komende jaar zullen de Galliërs van zich laten horen in de live-action film Astérix et Obélix: l’Empire du milieu (Nederlandse titel is nog niet bekend). Onder andere voetballer Zlatan Ibrahimovic zal daarin een Romeinse Centurion spelen. In 2023 krijgen Asterix en Obelix ook nog eens een animatieserie op Netflix. Genoeg redenen voor LEGO om daarop in te spelen. Maar daarvoor heeft het idee nog wel die 2000 stemmen nodig.

Hoe stem je op Asterix the Gaul op LEGO IDEAS?

* Klik op de link https://bit.ly/AsterixtheGaul of op deze als die eerste niet werkt: https://ideas.lego.com/projects/001df6aa-2c65-402c-85ae-dde95cf7a148 (voor meer afbeeldingen, klik op de knop updates)
* Klik op de gele SUPPORT knop, je stem wordt geregistreerd, maar moet nog bevestigd worden.

* Maak een account aan met een e-mailadres, voer de code in die je ontvangt.

* Klik nogmaals op de link https://bit.ly/AsterixtheGaul om te bevestigen.

* Klik op de SUPPORT knop als deze nog niet zwart is en als het woord SUPPORT nog niet is veranderd in SUPPORTER is.

* Deel de link en foto’s met je vrienden, familie, iedereen die je kent. 

Asterix the Gaul
Asterix the Gaul
advertentie
advertentie