Avondklok in Houten
Avondklok in Houten TS

De avondklok is ingegaan: het is stil op straat

26 januari 2021 om 11:00 Corona

HOUTEN Na het ingaan van de avondklok daalt de stilte over Houten. Normaal gesproken is het ‘s avonds ook al niet druk op straat, maar nu is het nog stiller. Waar je altijd wel auto’s hoort en ziet rijden op de Rondweg is het daar nu, op een enkele auto na, uitgestorven. Her en der laten mensen hun hond uit. Een aantal fietsers is nog op pad. Politieagenten houden hen staande en controleren hun papieren en kijken of ze toestemming hebben om op dit tijdstip op straat te mogen zijn. ,,Het is rustig in Houten”, concluderen ze tevreden. 

De politie hield zaterdagavond en -nacht, na de eerste avondklok, controles op alle provinciale wegen in de regio Utrecht. Hierbij werden zij ondersteund door collega’s van de vrijwillige politie.

Vele bestuurders werden gecontroleerd op naleving van de klok en aanwezigheid van de juiste formulieren/verklaringen. ,,Gelukkig bleek dit bij het overgrote deel allemaal in orde. We kregen verfrommelde formulieren, soms waren ze ‘verstopt’ op de telefoon of onderin een tas, anderen hadden ze keurig geplastificeerd of in insteekhoesjes bij zich. Top hoe veel werkgevers dit in korte tijd zo goed voor hun werknemers geregeld hebben”, aldus de politie.

In iets minder dan honderd gevallen was er helaas wel iets mis; variërend van missende of onjuiste formulieren tot gewoonweg geen geldige reden om ‘in de open lucht’ te zijn. In deze gevallen is een bekeuring uitgeschreven.

Avondklok in Houten
De meeste automobilisten hadden een verklaring op zak.
Avondklok in Houten
advertentie
advertentie