Enthousiast spelen kinderen van de Aventurijn als eerste op het nieuwe kunstgrasveld
Enthousiast spelen kinderen van de Aventurijn als eerste op het nieuwe kunstgrasveld Queenie Scholtes

Kunstgrasveld bij Aventurijn: lekker sliden zonder pijn

24 februari 2022 om 11:26 Onderwijs

HOUTEN ,,Prachtig grasje,” roept een vader tegen initiatiefnemer Stephanie Vincken terwijl hij naar school loopt. Basisschool Aventurijn heeft er sinds woensdag een mooie speelplek bij. Het kaal gespeelde voetbalveld is omgetoverd tot een nieuw kunstgrasveld waar naar hartenlust gesport kan worden. Met eindelijk een zonnetje is het dan ook niet verbazingwekkend dat op de vraag of er iemand wil voetballen, tientallen kinderen het kunstgras op stormen.

Queenie Scholtes

,,Ik ben blij dat de kinderen blij zijn,” zegt Vincken. Samen met Marloes Hekkenberg zit zij in de oudercommissie van de Aventurijn en met de hulp van de gemeente Houten hebben ze dit voor elkaar gebokst. ,,In de pauzes spelen kinderen op dit veldje, maar de grond was zo hard, het was net beton. En regen veranderde dit in een enorme modderpoel. Ze hadden er nu nog zeker twee weken niet op kunnen spelen.”

Omdat veel schoolreisjes niet door konden gaan, had de school budget over. De gemeente steunde al eerder initiatieven voor een kunstgrasveld en trok ook hier de portemonnee. Tot grote blijdschap van de kinderen. ,,Nu kan ik sliden zonder dat het pijn doet,” vertelt Faissal enthousiast. Ook Raphael is blij: ,,mijn schoenen worden hierop niet vies.” Hij stapt met een voet op het kunstgras en de ander op een stuk oud gras: ,,hier is het hard en het kunstgras is zacht. Dat is fijner,” legt hij uit.

Vincken en Hekkenberg hopen vooral dat het kunstgrasveld ook na schooltijd gebruikt zal worden. Als het aan de kinderen ligt, gaat dat wel gebeuren. Faissal heeft al afgesproken om nog dezelfde middag te gaan voetballen. Ook Meinke denkt dat ze er nog vaak te vinden zal zijn: ,,voetballen, maar ook lekker met vriendinnen hangen bij de doelpalen,” lacht ze. 

Eerst was het speelveld een modderpoel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie