Onderhoud van de buitenruimtes wordt deels gedaan door mensen met een beperking
Onderhoud van de buitenruimtes wordt deels gedaan door mensen met een beperking Wellant

Wellant draagt bij aan het realiseren van arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking

17 maart 2021 om 15:06 Onderwijs

HOUTEN Als toonaangevende opleider in hedendaags groen beschikt Wellantcollege over grote buitenruimtes waar leerlingen en studenten volop kunnen oefenen en werken aan praktijkopdrachten. Ze nemen ook een deel van de onderhoudswerkzaamheden voor hun rekening, maar niet alles. Voor de overige onderhoudswerkzaamheden heeft Wellant een aanbesteding uitgeschreven. Donker Groep heeft deze onderhoudswerkzaamheden gegund gekregen.

Gabe van der Zee (bestuurslid Wellantcollege): ,,Duurzaamheid staat bij ons beiden hoog in het vaandel. Niet alleen duurzaamheid met betrekking tot milieu, maar ook sociale duurzaamheid. Onze samenwerking maakt het mogelijk om arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Talenten zijn er immers om te benutten en verder te ontwikkelen.

Deze manier van samenwerken past niet alleen bij Wellant, maar ook bij de nieuwe organisatie die we vanaf 1 augustus samen met Citaverde en Helicon gaan vormen onder de naam Yuverta.

Yuverta staat voor wie en wat we willen zijn: Thuis in de toekomst. Duurzaam samenwerken met het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen is daarbij van groot belang. Met elkaar kunnen we meerwaarde bieden en echt van betekenis zijn in de regio. Ook al worden we groter, we blijven dichtbij en persoonlijk.“

SAMENWERKING MET SOCIALE WERKPLAATS Voor het onderhouden van de buitenruimtes van Wellantcollege in Houten wordt een samenwerking gestart met de sociale werkplaats uit de omgeving. Daarmee realiseert Wellant arbeidsplaatsen voor mensen die om wat voor een reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

advertentie
advertentie