Afbeelding
Annette Stolk

Basisschool Het Mozaïek in Tull en ’t Waal blijft open

19 juni 2020 om 11:57 Onderwijs

TULL EN 'T WAAL Bij basisschool Het Mozaïek in Tull en ’t Waal is het feest. De school heeft voldoende aanmeldingen om ook na de zomer open te blijven. Minimaal 23 inschrijvingen heeft Het Mozaïek nodig om open te mogen blijven. Lang bleef het spannend omdat het aantal leerlingen bleef steken op 22. Daarmee zou sluiting van de school noodzakelijk zijn geweest.

door Annette Stolk – de Vries

Schooldirecteur Chris Roseboom is vanzelfsprekend enorm blij dat er inmiddels toch voldoende aanmeldingen zijn gekomen om de school ook na de zomervakantie open te houden. ,,Na de vakantie kunnen we beginnen met 24 leerlingen. Dat is fantastisch nieuws voor de school, de kinderen, de ouders en het dorp. Als we op 1 oktober nog steeds minimaal 23 leerlingen hebben dan is het voortbestaan van de school in ieder geval voor de komende drie jaar verzekerd.”

Met de nieuwbouw die momenteel in het dorp plaatsvindt, verwacht de directeur in de toekomst ook voldoende leerlingen te hebben. ,,Al zullen we altijd zorgvuldig blijven afwegen of de kinderen die zich aanmelden passen bij de identiteit van de school. Kinderen moeten het wel naar hun zin hebben op deze school.”

advertentie
advertentie