Mieke Franken en Peter Krijnen de initiatiefnemers van Samen Actief Sociaal.
Mieke Franken en Peter Krijnen de initiatiefnemers van Samen Actief Sociaal. Ross van Ravenswaay

Start SamenActiefSociaal, nieuws Houtens initiatief voor activiteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking

20 november 2023 om 10:33 Maatschappelijk Tips van de redactie

HOUTEN] Op zaterdag 18 november vond in Café Eddie’s, aan de Papiermolen, de lancering plaats van de nieuwe Houtense stichting SamenActiefSociaal. Een nieuw initiatief van Houtense burgers om activiteiten op sportief en sociaal-cultureel gebied voor mensen met een lichamelijke of geestelijke bespreking mogelijk te maken. 

door Ross van Ravenswaay 

Met een feestelijk lancering werd, ondanks het regenachtige weer, onder de aanwezigheid van veel belangstellenden afgelopen zaterdag een nieuwe stichting in Houten gelanceerd. De kakelverse voorzitter Adrie Bosvelt vertelde in zijn welkomspeech waarom voor deze naam van de Stichting SamenActiefSociaal, afgekort SAS, was gekozen. Deze stichting is ontstaan uit een crowdfunding die begin dit jaar is opgezet om mensen met een beperking te kunnen laten zwemmen. ,,Daar zit een heel verhaal aan vast maar daar gaan we op deze mooie dag niet verder op in” aldus de voorzitter. Naast de voorzitter bestaat het bestuur uit secretaris Matthieu Elbertse en penningmeester Peter Krijnen. Na zijn speech konden geïnteresseerden zich voor € 10 inschrijven als deelnemer. Als verrassing en om het feestje compleet te maken trad de Culemborgse zangeres Joan van Haarlem op.

SOCIAAL-CULTUREEL 

Mieke Franken is een van de initiatiefnemers en zij is al heel lang betrokken bij sociaal culturele initatieven in de gemeente Houten. ,,We richten ons op activiteiten op sportief en sociaal-cultureel gebied voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. We richten ons daarnaast ook op de mensen met psychische kwetsbaarheid. Voor deze laatste groep zijn er in Houten veel te weinig activiteiten. We hebben inmiddels hierover al contact met Lister Houten Castellum en ook met stichting Timon om te kijken welke activiteiten we speciaal voor deze groep kunnen gaan organiseren.”

BEURS

De stichting heeft ook al contact opgenomen met verschillende organisaties in Houten om te kijken of er met gesloten beurs activiteiten kunnen worden georganiseerd. Penningmeester Peter Krijnen is trots op wat er allemaal door de vrijwilligers van de stichting wordt neergezet. ,,Wij zijn natuurlijk in opbouw maar we hebben al meer dan twintig ambassadeurs en drie vertrouwenspersonen. We hebben inmiddels alle administratieve zaken afgehandeld en hebben ook de ANBI-status, zodat de giften aan onze stichting fiscaal aftrekbaar zijn. Zo hopen we extra geld te krijgen om veel activiteiten te kunnen organiseren. Vorige week is ook onze website live gegaan. Daarnaast hebben we een verzoek bij de gemeente Houten ingediend om voor het jaar 2024 subsidie te krijgen.” 

KOKEN

Eén van de leukste activiteiten die de stichting gaat organiseren is het koken en eten. ,,We hebben inmiddels een tweetal geschikte locaties met een grote keuken gevonden waar we een grote groep kunnen gaan koken.” aldus Mieke. ,,We gaan dan met vier personen in de keuken aan de slag en deze mogen dan weer elk drie personen uitnodigen om te komen eten. Dit willen we twee keer per kwartaal gaan doen. Daarnaast gaan we op zaterdag ook weer starten met het darten in samenwerking met café Eddie’s en de Houtense Dartvereniging.”

Voorzitter Adrie Bosvelt spreekt de aanwezige enthousiast toe.
Introductie van het logo van Stichting Samen Actief Sociaal.
Zangeres Joan van Haarlem.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie