Veteraan Marcel Dagniaux onthult samen met burgemeester Gilbert Isabella een bord als waardering voor de Nederlandse veteraan
Veteraan Marcel Dagniaux onthult samen met burgemeester Gilbert Isabella een bord als waardering voor de Nederlandse veteraan Annette Stolk-de Vries

Waardering voor veteranen: Witte Anjer perkje bij gemeentehuis

22 april 2021 om 18:45 Maatschappelijk

HOUTEN Op donderdag 22 april heeft de gemeente een ‘Witte Anjer perkje’ gepland nabij de hoofdingang van het stadhuis. In het perkje staat een bord met de tekst: ‘De Witte Anjer is het symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan.’ Samen met veteraan Marcel Dagniaux onthulde burgemeester Gilbert Isabella dit bord. 

Annette Stolk – de Vries

Het bloemenperk met bord is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranen. Burgemeester Isabella heeft zich persoonlijk ingezet voor de komst van een Witte Anjer perkje in Houten. De veteranen en de 4 en 5 mei comités in de gemeente hebben meegedacht over een geschikte plek voor de bloemen. 

WAARDERING Enkele veteranen waren bij de onthulling aanwezig en werden door de burgemeester toegesproken. ,,Onder bijzondere omstandigheden heeft u geprobeerd de vrede te bewaren. Dit gebeurde veelal in lastige en gevaarlijke omstandigheden. Dat verdient de waardering van mij, het gemeentebestuur en de inwoners.”

AANDACHT Veteraan Marcel Dagniaux vertegenwoordigt de Houtense Veteranen-ook die woonachtig zijn in de kleinere kernen- in het 4 en 5 mei comité Houten. Samen met andere veteranen helpt hij de burgemeester en de gemeente om aandacht voor de veteranen te blijven houden. ,,Ik ben bijzonder trots dat ik Houtense veteranen bij deze officiële onthulling mag vertegenwoordigen. In Houten wonen ongeveer 250 veteranen. Ik hoop op deze manier ook een brug te slaan naar die veteranen die ons nog niet hebben gevonden. De verhalen van de veteranen moeten namelijk verteld worden en bewaard blijven.” 

Veteranen die geïnteresseerd zijn en zich graag willen aansluiten kunnen mailen naar veteranenhouten@ziggo.nl 

advertentie
advertentie