Garage sale bij kasteel Schonauwen
Garage sale bij kasteel Schonauwen © René van den Brandt

Rotary Houten-Castellum zet zich in voor een kunstgras voetbalveld voor kinderen van SBO De Wissel en de wijk Schonauwen

19 november 2023 om 19:05 Lokaal Deel je nieuws

Ook dit weekend is weer een tweetal activiteiten georganiseerd door Rotary Club Houten Castellum (RCHC) ten behoeve van een nieuw kunstgras voetbalveld voor de kinderen van SBO De Wissel, een school in speciaal onderwijs, en de kinderen van de buurt Schonauwen. 

Vanuit de leerlingen en de buurtkinderen is dit voorjaar het initiatief hiertoe gekomen, omdat ze momenteel moeten spelen op een veld van betontegels die bovendien schots en scheef liggen. Nadat door de directrice van de school hier ruchtbaarheid aan is gegeven, is dit opgepakt door een coalitie van RCHC, de school, de buurt en de gemeente Houten. 

In een projectteam wordt eendrachtig samenwerkt om dit najaar zoveel mogelijk geld binnen te krijgen om in het eerste kwartaal van 2024 het voetbalveld aan te kunnen leggen Vanuit diverse fondsen zijn substantiële bedragen binnen gekomen. Het lokale bedrijfsleven heeft  mooie bijdragen gedoneerd. Particulieren hebben donaties gedaan. Kinderen van de school hebben kunst gemaakt en verkocht. Er zijn chocoladeletters verkocht. De Sint Maartenoptocht door de buurt stond dit jaar in het teken van het project. 

Inmiddels is een substantieel bedrag binnen door deze acties om in ieder geval de minimumvariant aan te kunnen leggen. Toch gaan de acties nog even door om een zo mooi en groot mogelijk kunstgras voetbalveld aan te kunnen leggen.

Zo was er dit weekend een garage sale vanuit kasteel Schonauwen. Van het echtpaar dat dit fraaie monument bewoont is de vrouw lid van RCHC. Zij voelt zich zeer betrokken bij de buurt en wilde daarom dit initiatief op deze wijze van harte ondersteunen. Oude spullen werden verzameld en te koop aangeboden en stukken taart, die door de leden gebakken waren, aan bezoeker aangeboden die zich door de regen niet lieten weerhouden om langs te komen.

’s Avonds was een feest in Enter. RCHC zet zich al jaren in voor dit jongerencentrum, omdat het belang ervan voor de jeugd in Houten groot is. Het jaren ’80-’90 discofeest met DJ was weer een succes. Drukbezocht door oudere jongeren die zich weer even jong waanden met de muziek van hun jeugd en in een prettige sfeer veel plezier hadden op de dansvloer. 

Beide activiteiten hebben de Houtenaren die het bezocht hebben een fijne tijd bezorgd en bovendien een mooie opbrengst opgeleverd, die het doel van kunstgras voetbalveld voor de kinderen weer wat dichterbij heeft gebracht.

Wilt u zelf als particulier ook nog een bijdrage doen, dan kunt u middels de QR code hieronder ook een bedrag overmaken. Mocht u als bedrijf een donatie willen doen, dan kunt u hiertoe ook contact opnemen met Paul van der Rijt: ppjvanderrijt@gmail.com of 06-15959239. 

Huidige veld van betontegels die schots en scheef liggen
QR code voetbalveld De Wissel
Feest in jongerencentrum Enter
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie