Het Lions voetbalteam
Het Lions voetbalteam Marco van Strijen

Nieuw sportveld Houten-Zuid geopend  

21 mei 2018 om 13:17 lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 15 mei heeft onze wethouder Kees van Dalen het nieuwe kunstgras sportveld aan de Beusichemsetuin geopend. Op dit sportveld kunnen kinderen zowel hockeyen als voetballen. 

Het oude trapveld was door intensief gebruik en slechte drainage te vaak een modderpoel. Het nieuwe veld is een echte aanwinst voor Houten en een enorme verbetering. Het veld ligt aan de Beusichemsetuin in Houten en ligt tussen de basisscholen Ridderspoor en De Vlinder.

Bijzonder aan de totstandkoming van het nieuwe veld is dat twee initiatiefnemers, samen met de gemeente, elkaar hebben gevonden bij het realiseren van dit mooie trapveld. 

De Lions Houten hebben in het kader van Houten in Beweging geld verzameld. Met 70 mensen gingen zij het Hemelvaart weekend naar de Vogezen om op zaterdag 12 mei Le Grand Ballon te beklimmen. Dat deden ze op de fiets, hardlopend of wandelend. Hiermee brachten ze geld bijeen waarmee het kunstgras veld mede is gefinancierd.  Ed van Viegen van de Lions: “We komen zelf in beweging maar willen ook beweging in Houten creëren. Wat is er dan mooier dan te kunnen bijdragen aan zo’n prachtig sportveld! Bovendien wisten we dat dit ook een wens van de Kinderraad was, waar de Lions ook nauw bij betrokken is.”

De andere initiatiefnemer is Ester van den Engel, moeder dan 3 kinderen en woonachtig in de buurt: “Mijn kinderen maakten graag gebruik van het oude trapveld. Maar dat stond vaak vol plassen en was alleen bij mooi weer goed bespeelbaar. Dat moest anders, vond ik. Ik heb via Ons Fonds van de Gemeente Houten subsidie aangevraagd om hier kunstgras aan te leggen. En zie daar, wat een mooi resultaat!”

Ter ondersteuning van de feestvreugde speelde de Lions tegen de Gemeente een wedstrijdje. Een fanatieke strijd, waarbij de wethouder enkele fraaie ingrepen pleegde en de Lions (vonden zij zelf ) het overwicht hadden. Toch werd het een terechte uitslag, namelijk 2-2. Houten is weer een mooie plek rijker!


 

 

De initiatiefnemers!
advertentie
advertentie