Mensen bijeen bij de OLVB uitdeling in november 2017
Mensen bijeen bij de OLVB uitdeling in november 2017 John van Amerongen

Kandidaten gezocht voor de creativiteitsprijs 2018

7 april 2018 om 07:28 lokaal

HOUTEN Kent u jongeren die creatief zijn en in de gemeente Houten wonen? Geef hem/haar of een groep op voor de creativiteitsprijs van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap met een geldprijs van € 1.200,- en een replica van de broederschapsbeker. De OLVB biedt ook kansen op financiële ondersteuning van projecten voor jongeren. Hiervoor kan een aanvraag ingediend worden. 

TALENT Door onze talenten voor te dragen voor de creativiteitsprijs maken ze dus niet alleen kans op een beker maar ook een mooi bedrag van € 1.200,-. Zij zullen door de nominatie een flinke dosis zelfvertrouwen krijgen. Dit is vaak net dat steuntje in de rug om een nieuwe stap te maken op het gebied van bijvoorbeeld muziek, dans of beeldende kunst. Winnaars uit het verleden zijn: Giulio Rondon 2017 (elektronische muziek) Rense Jansen 2016 (beeldend kunstenaar), Dion de Jong 2015 (fotografie, film en muziek), Wan Mai Linh Ly 2014 (beeldend kunstenaar) en Rushil Changoer 2013 (dans en theater).

JURY Zaterdag 2 juni 2018 is de uitreiking van de creativiteitsprijs in de Roskam. De aanmeldingen dienen (per mail of post) voor 5 mei 2018 binnen te zijn. Hierin ontvangt de jury het liefste enkele voorbeelden van het werk (foto's, film, links, website of portfolio) in combinatie met een begeleidend schrijven waarin het werk en zijn/haar doelen kort beschreven worden.

PRIJS De creativiteitsprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.200,- dat besteed dient te worden aan een verdere ontwikkeling van het talent. Een onafhankelijke jury kent de prijs toe. De jury heeft ook de mogelijkheid om 1, 2 of hooguit 3 aanmoedigingsprijzen toe te kennen (hiervoor is € 450,- beschikbaar).

OLVB De Onze Lieve Vrouwe Broederschap deelt tweemaal per jaar geld uit aan projecten en activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Houten en organiseert: de creativiteitsprijs; bestemd voor (aanstormend) creatief talent en de sportprijs; bestemd voor jeugdig sporttalent, uitgereikt tijdens het Sportgala

De voorwaarde voor het meedingen naar de Onze Lieve Vrouwe Broederschap Creativiteitsprijs is dat de betrokken persoon of groep van personen (jeugdigen en jongeren tot 25 jaar, woonachtig in de 4 woonkernen van de gemeente Houten) zich als creatief talent manifesteert. Voor meer informatie zie www.olvb.nl Aanmelden kan o.a. via info@olvb.nl

UITDELING Ook dit voorjaar is de Onze Lieve Vrouwe Broederschap weer in de gelegenheid om een bijdrage te verlenen aan zowel (individuele) jongeren als aan projecten voor jongeren in een culturele, maatschappelijke of sociale context. De activiteit dient voor of door jongeren tot 25 jaar te worden georganiseerd; de persoon is woonachtig in gemeente Houten, of de organisatie waarvoor de aanvraag wordt gedaan is actief in de gemeente Houten. Meld je aan, of laat iemand anders dat doen, als je denkt aan deze voorwaarden te voldoen.

Naast de kleinere subsidies wordt bij de voorjaarsuitreiking ook de jaarlijkse creativiteitsprijs toegekend. Tot uiterlijk zaterdag 5 mei 2018 kunnen de aanvragen bij de OLVB worden ingediend. Op zaterdag 2 juni wordt in restaurant 'de Roskam' in Houten  bekend gemaakt welke personen, projecten en organisaties dit jaar op een extra financieel steuntje in de rug kunnen rekenen.

Zie ook de 'Voorwaarden' op de website: www.olvb.nl. Bij twijfel en voor nadere informatie kun je terecht bij Cora Gerritsen (coragerritsen@ziggo.nl, tel. 06-51787628). De aanvraag kan gestuurd worden aan secretaris OLVB, Harrie van Donk, Gletsjermeer 34, 3994 HM Houten of per e-mail: info@olvb.nl

advertentie
advertentie