Afbeelding
De Wissel

Zomermarkt SBO De Wissel levert een mooi bedrag op voor de Stichting het Vergeten Kind: € 1.150

28 juni 2019 om 15:30 lokaal

HOUTEN De leerlingen van De Wissel waren al weken bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijks terugkerende gezinsavond, dit jaar omgedoopt tot zomerfeest. Ze maakten onder andere spulletjes om te verkopen tijdens de markt die op deze avond, 13 juni, werd georganiseerd. Ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, opa's en oma's werden uitgenodigd. De markt werd goed bezocht. Want ondanks dat de prijzen laag zijn gehouden, een bonnetjes koste € 0,50, is er een omzet gedraaid van meer dan € 1.150,00.

Het weer gooide in eerste instantie roet in het eten; het leek mooi, maar nadat alles buiten was klaargezet, begon het hard te regenen. Zodoende was het zomerfeest uiteindelijk in de school, wat zeker zo gezellig was. Eén van de lokale was ingericht als spelletjes hal, hier kon je tegen betaling een aantal leuke spellen doen, onder andere 'hak de knak'.

Er was van alles te koop: wafels, pizzapunten, smoothies, armbandjes, versierde kledinghangers, zelfgemaakte jam en appelmoes, dromenvangers, er was een rommelmarkt, er waren optredens en een echte DJ die verzoeknummers draaide en je kon je nagels laten lakken. Dit alles door de kinderen gemaakt en verzorgd. Er is een veiling georganiseerd; geveild werden door de ouders zelfgebakken taarten en door de kinderen gemaakte kunstwerken. Met als topper: twee leerkrachten die werden geveild als kok om bij één van de kinderen thuis te komen koken.

Ook het goede doel kwam vanuit de kinderen zelf. Na de speciale actieweek van de Stichting het Vergeten Kind begin dit jaar, is dit goede doel bij een aantal kinderen blijven leven. De twee leerlingen die deze kar trokken, hebben er een spreekbeurt over gehouden en zijn daarna in andere klassen ook hun verhaal gaan vertellen.

,,Van de opbrengst, hebben we de kosten afgetrokken en al met al leverde deze gezellige avond een bedrag op van € 1.150. We zijn erg onder de indruk dat er zo veel geld is opgehaald in zo'n korte tijd; de avond duurde van 17.30 tot 19.00 uur. Het bedrag wordt woensdag symbolisch overhandigd door twee van onze leerlingen aan een medewerker van de Stichting het Vergeten Kind." 

Veiling van een door de ouders zelfgemaakte taart tijdens het zomerfeest. De taarten brachten tussen de € 10,00 en € 15,00 tijdens de veiling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie