prof. dr. Michiel van den Broeke
prof. dr. Michiel van den Broeke Rotaryclub Houten

Lezing over klimaatverandering

28 mei 2019 om 15:40 lokaal

HOUTEN Klimaatverandering en zeespiegelstijging: verleden, heden en toekomst. Waarom moeten we van het gas af, aan de warmtepomp en rijden in een elektrische auto? Is het zinvol zoveel kostbare maatregelen te nemen in zo een klein land als Nederland, terwijl er grote landen zijn die niet eens mee doen aan klimaatverdragen? Wat te denken van klimaatsceptici of klimaat relativeerders?
Woensdag 12 juni organiseert de Rotaryclub een publiekslezing waarin Prof. dr. Michiel van de Broeke in gaat op dit onderwerp. Van den Broeke (1968) is hoogleraar polaire meteorologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij doet o.a. onderzoek naar de invloed van het klimaat op de grote ijskappen van Groenland en Antarctica en de gevolgen daarvan voor onder meer de zeespiegel. Zijn onderzoeken staan internationaal hoog aangeschreven. Ook is hij bekend van radio en tv en is hij tevens lid van de KNAW. Na de interactieve lezing is er gelegenheid vragen te stellen en in discussie te gaan.
U bent van welkom woensdag 12 juni van 19.30 tot 21.30 uur in De Engel, Burgemeester Wallerweg 2. Uw aanmelding op rotaryclubhouten@gmail.com wordt op prijs gesteld. De toegang is gratis.

advertentie
advertentie