DoundLAB
DoundLAB Muziekgebouw

SoundLAB

14 mei 2019 om 06:56 lokaal

HOUTEN Iedereen weet wat een gitaar is, een piano, een drumstel. Maar wie kent de MODI, de Dato DUO, Rolltone of Hothand? Het zijn nieuwe elektronische instrumenten die Muziekgebouw Aan 't IJ in Amsterdam heeft laten ontwerpen. En die nu naar Houten komen. Een aantal leerlingen van College de Heemlanden heeft een eigen electronisch instrument gemaakt. Op zaterdag 18 mei zijn alle instrumenten in het SoundLAB in Aan de Slinger te bekijken, beluisteren én uit te proberen. Het SoundLAB opent om 12.30 uur met een presentatie, gevolgd door vrije inloop tot 16.00 uur. De entree is gratis. Of duik er helemaal in en doe 's ochtends mee aan de workshop!

WORKSHOP SOUNDLAB Wie uitgebreid aan de slag wil met nieuwe geluiden en instrumenten is welkom bij de workshop om 10.30 uur, gegeven door workshopleiders van Muziekgebouw aan 't IJ. Je maakt samen met anderen een nieuwe compositie, die om 12.30 uur wordt gepresenteerd voor publiek. Ervaring met muziek maken is niet nodig, maar mag wel. Het plezier van zelf muziek maken en ervaren staat voorop! De workshop is voor volwassenen en iedereen vanaf 12 jaar. Tickets à € 8,50 (inclusief koffie/thee) zijn te bestellen via www.aandeslinger.nl

SoundLAB in Houten is een interactieve tentoonstelling waar iedereen kan kennismaken met muziekinstrumenten uit de 21e eeuw. De instrumenten heeft Muziekgebouw Aan 't IJ in Amsterdam recent laten ontwerpen. Ze zijn met de nieuwste muziektechnologieën gemaakt. Ze hebben nieuwsgierig makende namen als JESTER, Toonpad of SLOR, en reizen in het SoundLAB door Nederland. De instrumenten zijn op zaterdagmiddag 18 mei 2019 te bewonderen in de Theaterzaal van Aan de Slinger te Houten. Je kunt dan ook een kijkje nemen op de open dag van het Houtens Muziek Collectief in de foyer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie