Grutto
Grutto Ben de Kruijff

Excursie naar Weidevogelreservaat De Kroon

6 mei 2019 om 15:37 lokaal

SCHALKWIJK De stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk organiseert op zondagochtend 19 mei een weidevogel-excursie naar 'De Kroon' op het Eiland van Schalkwijk. De gemeente Houten heeft begin 2015 10 hectare land aangekocht ten behoeve van weidevogelbescherming. De Stichting WEvS heeft dit terrein in beheer genomen samen met een lokale boer.

Kijk vanaf de rand van het weiland naar grutto's, kieviten en tureluurs. Naast de vogels is er aandacht voor het beheer dat de stichting op het weiland uitvoert in samenspraak met de boer. Er wordt bijvoorbeeld laat in het jaar gemaaid, men probeert een kruidenrijke grasvegetatie te krijgen en er wordt waterbeheer uitgevoerd op een deel van de akker zodat de vogels voldoende voedsel kunnen vinden.

WAAR EN WANNEER? Het vertrek is om 09.30 uur van af de Linielanding naar het weiland. Het is 1,5 km heen en 1,5 km terug over een klompenpad wandelen, stevig schoeisel is gewenst. De verwachting is dat men rond 11.00 uur terug is bij de Linielanding.

Je kunt je aanmelden via de site van de Nationale Vogelweek: 
https://www.vogelweek.nl/wat-is-er-te-doen/details/?excursie=1449

Als je vragen hebt neem dan contact op met Esther Christenhuis: info@wevs.nl

advertentie
advertentie