Kids Lodge bestaat 10 jaar en viert feest
Kids Lodge bestaat 10 jaar en viert feest Kids Lodge

Kids Lodge viert feest!

27 april 2019 om 13:42 lokaal

HOUTEN Op 19 april was het precies tien jaar geleden dat Louise de Ruiter haar handtekening zette onder de oprichtingsakte van Kids Lodge bij de Kamer van Koophandel. Kleinschalig begonnen met alleen kinderopvang en inmiddels uitgegroeid tot het familiecentrum voor gezinnen uit Houten met kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.

,,Veel mensen kennen Kids Lodge van de dag- en voor- en naschoolse opvang, maar we doen zoveel meer", vertelt Louise de Ruiter enthousiast. ,,We doen aan sport, geven workshops, huiswerkbegeleiding en doen nog veel meer voor gezinnen." Kids Lodge is 7 dagen per week geopend en beschikt onder andere over een eigen kinderboerderij met leuke dieren, zoals alpaca's. Daarnaast beschikken ze over een zwembad, moestuin, een natuurkeet en een survivaltuin en een kinderboerderij. Alles is aanwezig om kinderen in een warme omgeving te laten ontdekken en groeien.

OUDERS ONTLASTEN Het idee is bij Louise ontstaan nadat ze met haar gezin een tijd in Groot-Brittannië woonde. ,,Met vier opgroeiende kinderen was het in Nederland soms rennen geblazen, de één moest voetballen terwijl de andere tegelijkertijd naar muziekles moest. In Groot-Brittannië is alles onder één dak geregeld, namelijk boarding school", vertelt Louise. Muziek, sport, opvang en educatie was op één locatie geregeld. ,,Dat geeft zoveel rust binnen je gezin. Je ontlast de ouders en kunt de tijd samen veel beter besteden."

Eenmaal terug in Nederland ging één van haar dochters werken in de kinderopvang. ,,Eén keertje belde ze dat ze in haar eentje verantwoordelijk was voor 13 baby's. Ongelofelijk vond ik dat. De manier van denken van de traditionele kinderopvang snapte ik totaal niet. Zo is mijn plan voor Kids Lodge ontstaan. Ik wilde een plek waar kinderen zo blij zijn dat ze niet terug naar huis willen en waar ik ouders kan ontlasten."

NIEUWE WEBSITE Tegelijkertijd met het 10-jarig bestaan is ook de nieuwe website van Kids Lodge live gegaan. Daar staan alle activiteiten op genoemd. ,,We organiseren zo ontzettend veel", vertelt Louise. ,,Binnenkort starten we met twee scouting groepen: 'Peuters in het Wild' en de Kids Lodge Rangers'." Om deel te nemen aan de activiteiten van Kids Lodge hoef je geen gebruik te maken van de kinderopvang. Louise: ,,Veel van onze activiteiten zijn voor iedereen beschikbaar, zoals babyzwemmen, peuterzwemmen en peutergym, kleutervoetbal en de voetbalschool." Zelfs voor ouders is er van alles te doen waaronder aquafit. En de befaamde papa- en mama verwendagen. Alles is na te lezen op de website www.kidslodge.nl

HECHT TEAM Louise kijkt vol trots terug op de afgelopen 10 jaar. ,,We hebben veel voor onze kiezen gehad. Zoals toen onze aannemer failliet ging tijdens de bouw. Uiteindelijk zijn we er sterker door geworden en hebben we volgehouden en doorgezet." Kids Lodge heeft een team van 150 medewerkers. Dagelijks halen ze 260 kinderen op van school met het karakteristieke Kids Lodge vervoer, de golfkarren met aanhanger gevuld met blije kinderen. Louise: ,,We hebben een geweldig team, één grote familie. Dat is onze grootste kracht."

advertentie
advertentie