Pieter Snelle bezorgd verse eieren aan huis
Pieter Snelle bezorgd verse eieren aan huis Onbekend

Pieter is ondernemer

13 december 2018 om 07:33 lokaal

HOUTEN Pieter Snelle is met 15 jaar jong één van de jongste ondernemers van Houten. Zo'n anderhalf jaar geleden startte hij met het bezorgen van scharreleieren aan huis. Met zijn fiets, toert Pieter door Houten om verse eitjes van de boer tegen een scherpe prijs te bezorgen aan huis.

Claudia Verbree

BIJBAANTJE Pieter wilde op zijn 14e graag een bijbaan om wat bij te verdienen. Via via kwam hij op het idee om eieren rond te brengen. Met behulp van zijn moeder is Pieter op zoek gegaan naar een geschikte leverancier waarbij hij uiteindelijk uitkwam in Bunnik. Daar haalt hij samen met zijn moeder de eieren op en brengt ze vervolgens fietsend rond. ,,Eieren zijn een ideaal product om te bezorgen", vertelt Pieter enthousiast. ,,Iedereen gebruikt eitjes en ze zijn gemakkelijk te vervoeren." Eén keertje is Pieter met een lading eieren onderuit gegaan, maar gelukkig is dat niet meer voorgekomen.

DOORGROEIEN Voor de zomer is Pieter gaan experimenteren met Facebook. Door het zetten van een advertentie en de reacties daarop kwamen er steeds meer aanvragen voor het ontvangen van verse eieren. Sinds die tijd heeft 'Eieren van Pieter' een vlucht genomen. Het bezorgteam, bestaande uit Pieter, Hidde, Noortje en Melle fietsen iedere woensdag en donderdag door de verschillende Houtense wijken om eitjes aan huis te brengen.

Pieter: ,,Onze prijzen voor een doos eieren ligt op 2 euro. Dat is voordeliger dan bij de supermarkt, maar dat is niet de hoofdreden dat mensen bij mij bestellen. Ze vinden het leuk dat we zo ons best doen om de verse eitjes rond te brengen en gunnen ons dat zakcentje."

AMBITIE Pieter zit in 4VWO op College de Heemlanden. Hierna wil hij graag gaan studeren, maar heeft nog geen definitieve keuze gemaakt qua studie. Voor zijn bedrijf heeft hij leuke nieuwe ideeën bedacht. Bijvoorbeeld voor het uitbreiden van het assortiment. Recent heeft Pieter een logo laten ontwikkelen, een website, zijn eigen stickers op de eierdozen en speciaal voor de feestdagen een kerstkaart voor alle klanten.

Ook verse eieren bestellen bij Pieter? Dit kan het snelste via de website https://www.eierenvanpieter.nl/ Eieren van Pieter is ook te volgen via Facebook en Instagram

advertentie
advertentie