Afbeelding
Houten on Stage

Houten On Stage; een positief beroepspodium voor VMBO leerlingen van Houten

30 november 2018 om 07:10 lokaal

HOUTEN Teveel MBO jongeren vallen uit tijdens hun schoolperiode. Vaak door een verkeerde beeldvorming van het beroep of niet weten wat te kiezen. Dit veroorzaakt in diverse branches een tekort aan gemotiveerde jonge collega's. Mogen dromen over wat je wilt worden en verliefd worden op een vak dragen bij aan toekomstperspectief en vakfocus. VMBO On Stage gelooft in de kracht van een persoonlijk, duurzaam en lokaal netwerk van professionals om jongeren te helpen met hun toekomstdromen en beroepskeuze. Twaalf jaar geleden werd VMBO On Stage opgericht, dit jaar vindt het 100ste beroepenfeest plaats. In Houten wordt dit schooljaar het eerste beroepenfeest georganiseerd.

BEROEPENFEEST De VMBO scholen Houtens en het Wellantcollege bereiden hun 700 leerlingen voor op het beroepenfeest op 27 maart 2019. Op die dag gaan de leerlingen op zoek naar hun droombaan. Het is een feest, omdat dromen over je toekomst een feest mag zijn! Tijdens het beroepenfeest komen vmbo-leerlingen in contact met zo'n 200 mensen met uiteenlopende beroepen. De professionals komen in herkenbare beroepskleding, met attributen of een grappige outfit met verwijzing naar het werk. Het beroep staat centraal in de gesprekken: wat houdt het vak in en hoe ziet een werkdag er nu echt uit?


DOE DAG Ter plekke worden er afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 10 april 2019. Tijdens de Doe Dag gaan de leerlingen op werkbezoek bij de beroepsbeoefenaren met wie ze afspraken hebben gemaakt. Leerlingen krijgen de kans om de werkplek zelf te ervaren en een beter beeld te krijgen van het vak. Er wordt gesproken over waar je goed in bent en blij van wordt, welke opleidingen er zijn, wat je ervoor moet doen en over kansen op de arbeidsmarkt.

HOUTEN ON STAGE VMBO On Stage geeft lokale bedrijven en instellingen de kans om in contact te komen met de werknemers van de toekomst. Nu al contact te leggen met leerlingen, betekent straks makkelijker mensen vinden voor stages, bijbaantjes en vaste banen. Voor de gemeente Houten is alles nog nieuw en is er een nog wat afwachtende houding te bespeuren. Op de plekken waar On Stage al meerdere keren is georganiseerd weten de bedrijven en instellingen dat ze de kans om met de werknemers van de toekomst in contact te komen, niet moeten laten liggen.

Om Houten On Stage tot een succes te maken zoekt men 200 deelnemers met uiteenlopende beroepen in verschillende branches. Ben je: doktersassistent, bibliotheekmedewerker, schoonheidsspecialist, astronaut, bakker, receptionist, monteur, ontwerper, advocaat, begeleider, ICT'er, bloemist, kapper, dierenarts, accountant , verzorgende? Werk je in de zorg-, techniek-, handel-of groensector? Alle beroepen kan men gebruiken! En Dromen mag, dus de automonteur tot en met de advocaat is welkom! Meld je snel aan via: wwwhoutenonstage.nl ! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie