Zwerfvuil Houten start met schoonmaken van straatnaamborden
Zwerfvuil Houten start met schoonmaken van straatnaamborden © René van den Brandt

Zwerfvuil Houten start met het schoonmaken van straatnaamborden

1 april 2024 om 00:49 Lokaal Deel je nieuws

De buurtgroepen van Zwerfvuil Houten starten vanaf volgende maand ook met het schoonmaken van straatnaamborden in de eigen wijk. Er wordt steeds minder zwerfvuil geraapt na de invoering van statiegeld op flesjes en blikjes. Dat gaat heel goed. 

Vieze straatnaamborden en verkeersborden zijn de deelnemers in de buurtgroepen al langer een doorn in het oog. Ze zijn groen door bomen in de buurt of vies door weer en wind. Veel borden zijn daarom niet goed leesbaar en het staat ook gewoon niet netjes. 

Om deze reden is er na intensief overleg tussen een aantal buurten en de gemeente Houten gestart met een proef om de bordjes schoon te laten maken door deelnemende buurten van Zwerfvuil Houten. 

Het was duidelijk dat iedereen genoot van de schoonmaakactie. Het is nu de bedoeling dat vanaf de eerste zaterdag in April alle buurten in Houten, die meedoen met het zwerfvuil rapen, ook aan de slag gaan met het schoonmaken van de bordjes. 

Dit alles in het kader van: ontmoet elkaar bij het rapen van zwerfvuil, bij het schoonmaken van straatnaam- en verkeersborden en bij afloop van een bakje koffie en thee op de ontmoetingsplaats en geniet met elkaar van een verzorgde omgeving.

Buren leren kennen

Bij de buurtgroepen is altijd plek voor Houtense inwoners die ook willen werken aan een schone en opgeruimde buurt. Zo leer je ook je buren beter kennen. Het kost je maar een uurtje per maand om mee te doen. 

Kijk op www.zwerfvuilhouten.nl voor een overzicht van de starttijden en locaties in jouw wijk.

Het Rond, Centrum-Oost
De Slagen
De Muren
De Sporen
De Poorten
De Oorden
Het Oude Dorp + De Erven
De Grassen
De Campen
advertentie
advertentie