Caecilia tijdens het jaarconcert van 2023
Caecilia tijdens het jaarconcert van 2023 Annie Miltenburg

Kleurrijk jaarconcert van Muziekvereniging Caecilia Schalkwijk

29 februari 2024 om 15:18 Lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk organiseert op 16 maart a.s. haar traditionele jaarconcert. Het thema van de avond is multicolor music. Caecilia gaat schilderen met kleurrijke klanken. Vier onderdelen van de vereniging zullen kleur geven aan het programma: het fanfareorkest, het recreantenorkest, de slagwerkgroep en jeugdorkest MiCeciel. Het fanfareorkest onder leiding van Leon Vliex speelt onder andere ‘Abba Gold’, ‘Mr. Blue Sky’ van het Electric Light Orchestra en ‘Little green bag’, van de George Baker Selection. In het concertwerk ‘Pacific dreams’ van Jacob de Haan klinken wel 50 tinten blauw die de sfeer van de Stille Oceaan oproepen. 

De recreanten onder leiding van André Vulperhorst beschouwen het jaarconcert als de warming-up van hun grote Lenteconcert met muzikale gasten in Theater aan de Slinger. Ga snel naar de website van De Slinger want er zijn nog kaarten beschikbaar. 

De slagwerkgroep begeleid door Pieter Senden, zal laten horen dat er groei in zit. De groep wordt niet alleen groter, er zijn ook ieder jaar meer leden met een diploma en dat komt de kwaliteit ten goede. De slagwerkers zullen voor een kleurrijke, muzikale vuurwerkshow zorgen. Ook de leden van jeugdorkest MiCeciel zullen samen met André Vulperhorst hun best doen om niet buiten de lijntjes te kleuren en een mooi optreden neer te zetten voor hun trotse ouders en grootouders.

Wilt u een orkest horen van ruim 50 muzikanten? Kom dan zeker luisteren, want de hit ‘Paint it, black’ van de Rolling Stones zal uitgevoerd worden door het recreantenorkest én het fanfareorkest gezamenlijk. Een unieke ervaring.

Het is wel duidelijk dat niemand dit concert mag missen. Thuisblijvers zullen achteraf groen zien van jaloezie als ze horen wat ze gemist hebben. Degenen die wel komen luisteren zullen zeker geen blauwtje lopen, maar met rode wangen genieten van alle tinten van de muzikale regenboog. Het wordt een concert voor groentjes, grijsaards en iedereen daar tussenin. Kom op zaterdag 16 maart voor oogstrelende muziek naar De Wiese in Schalkwijk. Het concert begint om 20 uur en de toegang is gratis. 

advertentie
advertentie