Expositie Mai Linh in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld

10 januari 2020 om 10:48 Kunst Deel je nieuws

‘van Houten&co’ presenteert tot eind februari een overzicht van het werk van Wan Mai Linh Ly in Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld.

Een tentoonstelling van papiersnedes, collages, cyanotypes en laser gesneden werken, allemaal geïnspireerd door planten en de natuur. De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van Wijkcentrum/cultuurhuis Schoneveld, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur op Zonnehout 36.

 

De natuur is van jongs af aan al een grote inspiratiebron voor Mai Linh. De herkomst van planten en botanie, maar ook van haarzelf als Chinese/Nederlandse zijn belangrijke uitgangspunten voor haar werk. Bijna alle werken zijn 1 op 1 vertalingen van aangelegde herbariums of verslagleggingen van plekken, wandelingen of herinneringen.

Mai Linh is naast kunstenaar ook werkzaam als kunstdocent en geeft les in het basisonderwijs, op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en begeleidt cursisten bij de Houtense beeldende kunstenaarsvereniging Ars Peintura.

advertentie
advertentie