Gezicht op het Wapen van Bunnik, de windmolen en de boerderij aan de Smalleweg 2 te Bunnik, 1920-1930
Gezicht op het Wapen van Bunnik, de windmolen en de boerderij aan de Smalleweg 2 te Bunnik, 1920-1930 mogelijk door J. de Kruijff. Archieftoegang 084, cat.nr. 57431. Regionaal Archief Zuid-Utrecht

Cursus Huizenonderzoek bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht

22 september 2023 om 09:07 Historie

WIJK BIJ DUURSTEDE In de studiezaal van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht  (RAZU) komen (bijna) elke dag bezoekers bouwtekeningen inzien van hun huis. Deze huidige bewoners hebben die informatie nodig voor restauratiewerkzaamheden of verbouwingen aan het huis.

Niet alleen bouwtekeningen, maar ook bouwaanvragen en vergunningen vertellen veel over de geschiedenis van een huis of gebouw. Sommige gebouwen bestaan al tientallen jaren, steeds weer aangepast naar de gewenste leef- en woonstandaarden. Ben u geïnteresseerd in huizenonderzoek en bent u benieuwd naar de waarde en het gebruik van bouwdossiers?

Tijdens de cursus worden diverse archiefstukken rondom de bouw of verbouw van diverse panden gepresenteerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor onderzoek naar uw eigen huis of een ander gebouw naar keuze!

Meld u aan op de website via het aanmeldformulier op www.razu.nl (VOL = VOL). De kosten bedragen €10,- p.p.
De cursus bestaat uit 4 vrijdagmiddagen van 14:30-16:30 op: 13 oktober, 20 oktober, 27 oktober en 3 november.

Regionaal Archief Zuid-Utrecht
Karel de Grotestraat 30
3962CL Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie