De Johannes Bogermanschool was ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het traditionele schoolschaaktoernooi.
De Johannes Bogermanschool was ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het traditionele schoolschaaktoernooi. Annette Stolk

De Vlinder en Johan Bogermanschool winnaars schoolschaaktoernooi

17 november 2023 om 11:55 Evenementen

HOUTEN Paard naar voren of toch eerst nog de toren naar opzij? Geconcentreerde gezichten bij de deelnemers aan de tafels, ingespannen gezichten bij belangstellende toeschouwers. De Johannes Bogermanschool was ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het traditionele schoolschaaktoernooi.

door Annette Stolk – de Vries

Sinds vorig jaar vinden er geen voorrondes meer plaats, maar worden alle partijen in één middag gespeeld. Het komt de gezelligheid en spanning ten goede. 

Dit jaar streden basisscholen De Triangel, De Vlinder, De Fontein, Johannes Bogermanschool, Wereldwijs, Het Mozaïek, De Velduil en De Aventurijn om de zo fel begeerde wisselbekers. Met in totaal 26 teams, verdeeld over twee groepen, werden er vijf ronden van ieder een half uur gespeeld. Wethouder Wouter van den Berg was weer aanwezig om de prijsuitreiking in goede banen te leiden.

WINNAARS 

De grote winnaar van groep B was team B1 van De Vlinder. Zij ontvingen de beker uit handen van plaatselijk schaakicoon Piet van Dam. Deze wisselbeker draagt dan ook zijn naam. In groep A ging de toernooiwinst naar team A1 van de Johannes Bogermanschool. Zij namen met veel enthousiasme de Jan van de Werf bokaal in ontvangst, uitgereikt door wethouder Van den Berg. 

Alle deelnemers ontvingen bovendien nog een prachtige medaille. Daarmee kwam een gezellig en leuk schaaktoernooi weer tot een einde, op naar de volgende.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie