De Grund.
De Grund. Irene van Valen

Donderdag Fladderdag

Evenementen

HOUTEN Na ons bezoek aan vier Fladderlocaties op woensdag 17 augustus, vervolgden we donderdag onze route langs de overgebleven vier locaties, waar muziek, dans en verschillende activiteiten plaatsvonden.

door Irene van Valen


DE GRUND In Museum de Grund startten de kinderen de dag dansend. Het Fladderdansje zat er echter nog niet goed in, maar gelukkig bleek de Fladderburgemeester aanwezig. Wat een verrassing dat zij de kinderen het dansje kon leren. Zo startte de dag met een dansje en u weet, als u de dag met een dansje begint, dan is de hele dag goed.

DE ZEVENSPRONG Op De Zevensprong zetten de kinderen zich volledig in om zoveel mogelijk munten te winnen door verschillende opdrachten uit te voeren. Een daarvan was het vormen van een zo hoog mogelijke menselijke toren. Wie de meeste munten won mocht meebouwen aan de Superheldenschool. Of wilden er een paar mensen toch liever een Superheldenhotel? De kinderen ontdekten het gaandeweg. En daar stond weer een toren kinderen.

HET SCHOOLHUYS We kregen bij het betreden van Casa Della Scula, beter bekend als het Schoolhuys, direct trek bij namen als de Gorgonzolagracht en de Lasagnelaan. Bij de opdracht dat de kinderen van spaghetti en marshmallows de toren van Pizza moesten bouwen, wilden we eigenlijk best een marshmallow proeven. Alles bij elkaar ging het er om dat de kinderen door het uitvoeren van opdrachten de code kraakten van de kist waarin het recept van de beste pizza lag. De grootste pizzabakker van de wereld liet die daar achter. ,,Hij is spruitjes lekker gaan maken in Tibet”, vertelde de locatieleider ons.

DE VELDUIL Op het plein van de Velduil, waren ruimtespeurders actief. Hun ruimteschip was neergestort. Zaak was om het schip weer te repareren en samen spullen te verzamelen zodat er weer groene stroom ontstond. Soms namen zij spullen mee van thuis, andere keren maakte zij spullen op het plein. Alles werd verzameld in het theater (de sporthal) die omgetoverd was tot een ruimtestation.

De Grund.
De Zevensprong.
De Zevensprong.
Het Schoolhuys.
Het Schoolhuys.
De Velduil.
De Velduil.
advertentie
advertentie