Vanaf 13 januari kan een boosterprik zonder afspraak worden gehaald in de Expo in Houten
Vanaf 13 januari kan een boosterprik zonder afspraak worden gehaald in de Expo in Houten Agnes Corbeij

Vanaf morgen boosteren zonder afspraak in Houten

Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN De GGD regio Utrecht start in de Jaarbeurs per direct met vaccineren zonder afspraak. Vanaf morgen kan dit ook op de locaties Expo Houten, Amersfoort Meander, Nieuwegein, Woerden en Veenendaal. ,,De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor is er weer ruimte zonder afspraak te prikken. Iedereen die aan de ‘beurt’ is, kan binnen openingstijden langskomen voor een prik”, laat de GGD weten.

Mensen kunnen terecht voor de eerst, tweede en de boosterprik. De eerste prik was altijd al zonder afspraak gebleven, de tweede én de boosterprik zijn nu ook weer zonder afspraak te halen. De piek van de boostercampagne is geweest. In vrijwel heel Nederland is dit nu mogelijk. Vaccinatielocaties kunnen boosterprikken zonder afspraak aanbieden als ze meer prikkers hebben dan dat er afspraken gepland staan. In totaal zijn er 25 GGD’en, verdeeld over de twaalf provincies.

In Amsterdam kunnen alleen zestigplussers zonder afspraak terecht voor een oppepprik, in de XXL-priklocatie in de RAI. De XXL-priklocatie in Den Haag wordt volgende week juist gesloten, vanwege het teruglopende aantal afspraken voor de boosterprik. Op andere priklocaties in de regio kunnen mensen vanaf volgende week gewoon binnenlopen voor een boosterprik. De GGD in Rotterdam heeft nog niet aangekondigd oppepprikken zonder afspraak op priklocaties aan te gaan bieden.

Zo’n 45 procent van de volwassenen heeft een boosterprik gehad, zo meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gisteren. Alleen mensen voor wie het langer dan drie maanden geleden is dat ze hun laatste coronaprik kregen of ondanks hun inenting de afgelopen drie maanden een besmetting doormaakten, komen in aanmerking voor een oppepprik.

De inenting is bedoeld om de afweer tegen het coronavirus op te peppen. De overheid wil dat iedere volwassene die in aanmerking komt voor de vaccinatie deze voor het einde van de maand heeft kunnen halen.

(bron: RTV Utrecht)

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie