Supermarkten langer open voor kerst: een goed idee?

21 dec, 13:05 Corona
ANP
Afbeelding

HOUTEN Nog even gauw naar de supermarkt voor een kerststol of kruiden voor dat ene gerecht. Supermarkten staan aan de vooravond van de drukste tijd van het jaar: de feestdagen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) roept het kabinet op om de vervroegde sluiting van supermarkten in de laatste periode van dit jaar daarom los te laten. Maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over. 

Vanaf eind november moeten de supermarkten om 20.00 uur dicht, waardoor de tijd om boodschappen te doen verkort is. “Winkels moeten door de coronabeperkingen helaas eerder dicht en de horeca is niet open, dus meer mensen doen boodschappen. Dit draagt niet bij aan het spreiden van drukte en bezoekers. Meer openingstijden betekent simpelweg meer spreiding”, zegt Lisa Martis van het CBL.

KERST VALT ONGUNSTIG Dat kerst dit jaar in het weekend valt, en de kerstvakantie voor velen dan pas begint, maakt het er niet gunstiger op. “Alles moet dan nog gauw voor de feestdagen worden ingekocht. De drukte hoopt zich dan op. Hetzelfde geldt voor oud en nieuw dat dit jaar ook in het weekend valt.” Vorig jaar waren de supermarkten o..