Hou 1,5 meter afstand
Hou 1,5 meter afstand Bibliotheek Lek en IJssel

Bibliotheek Houten treft nieuwe maatregelen in strijd tegen coronavirus

30 september 2020 om 17:35 Corona

HOUTEN In navolging van de aangescherpte landelijke maatregelen treft ook de Bibliotheek Houten extra maatregelen. De computerwerkplekken worden gesloten. Er wordt weer een mandjesbeleid ingevoerd. En met ingang van woensdag 30 september geldt een registratieplicht voor mensen die in de Bibliotheek komen werken of studeren of een activiteit bezoeken. Daarnaast is de Bibliotheek Houten-Centrum, door personele onderbezettinggenoodzaakt om tijdelijk op vrijdagavond haar deuren te sluiten. Binnen de overige openingstijden blijven bezoekers van harte welkom.

Met ingang van woensdag 30 september wordt bezoekers van de Bibliotheek gevraagd een mandje te gebruiken. Zijn de mandjes op? Dan wordt men verzocht buiten te wachten totdat er weer een mandje beschikbaar is. Ook mensen die komen werken, of studeren, worden verzocht een mandje mee te nemen.

REGISTRATIEPLICHT Van iedereen die in de Bibliotheek komt werken, studeren of een activiteit bezoekt, wordt verlangd zich te registreren. Formulieren hiervoor zijn beschikbaar bij de ingang.

Leden en niet-leden worden opgeroepen om de Bibliotheek gericht te bezoeken en de verblijfsduur zo kort mogelijk te houden. Bezoekers kunnen, na registratie, gebruik maken van de werkplekken. De computerwerkplekken worden gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om te printen.

Vooralsnog gaan alle activiteiten door, wel geldt vanaf woensdag 30 september een registratieplicht.

Houten-Centrum tijdelijk gesloten op vrijdagavond

Op vrijdagen is de Bibliotheek de komende tijd open tot 17.00 uur. ,,Helaas zijn wij door personele onderbezetting genoodzaakt om op vrijdagavond tijdelijk onze deuren te sluiten. We doen er alles aan om onze leden en bezoekers zo goed mogelijk en zo vaak mogelijk van dienst te blijven. Maar helaas hebben ook wij te maken met de richtlijnen die vanuit het RIVM worden gegeven: Bij verkoudheidsklachten blijf je thuis en laat je je testen. Wij zien er bij onze medewerkers en vrijwilligers op toe dat zij deze richtlijnen ook volgen. Dit heeft gevolgen voor onze personele bezetting. Daardoor zijn wij nu genoodzaakt om op vrijdagavond de deur tijdelijk te sluiten. Zodra blijkt dat er weer rek is in de personele bezetting, gaan de deuren ook op vrijdagavond weer open.” Aldus Gert Staal, directeur bestuurder van de Bibliotheek Lek & IJssel. De openingstijden van het bibliotheekpunt in Schalkwijk blijven ongewijzigd.

Vragen over reserveringen, het lidmaatschap, het afhalen van een bibliotheekpas en andere zaken kunnen telefonisch gesteld worden op nummer 085 – 4835432.

advertentie
advertentie