Afbeelding
Photographer: Karen Machielsen
column

Raadspraat: Alles is weer begonnen???

Column Raadspraat

September, de meeste vakanties zijn voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Alles is weer gewoon op gang normaal gesproken. Nu niet: want hoe anders is ons leven geworden door corona!

Twee jaar geleden wensten en voorzagen wij als CDA voor Houten: “Groei naar nog beter”. De slogan van ons verkiezingsprogramma. Dat er een pandemie op onze weg zou komen en ieder in zijn leven zou raken konden we niet voorzien. Niet alleen maar negatief overigens, want er zijn prachtige initiatieven ontstaan. Er zit veel kracht in de Houtense samenleving. In een lastige tijd weten we elkaar te vinden. Aandacht en zorg hebben voor de kwetsbare mens, jong en oud is juist nu wat van ons wordt gevraagd.

Neem het buurtinitiatief in de wijk de Sporen om samen met buurtgenoten eenmaal per maand op zaterdag een uurtje het zwerfafval op ruimen, juist ook om elkaar te ontmoeten en te zien en te horen wat er in de buurt leeft. Juist nu biedt zo’n initiatief een prima mogelijkheid om contact te hebben in de buurt. Het laat zien dat we met 1,5 meter afstand veel wél kunnen.

Neem Houten voor Houten: samenwerking van het Rode Kruis, Viveste, stichting Present, Van Houten&co en de kerken. Toen corona begon, zijn zij per direct aan de slag zijn gegaan. Zonder zich eerst af te vragen of er soms drempels zijn en lang nagedacht moet worden. Want er waren direct kleine en grotere vragen van inwoners die we met elkaar als inwoners willen en kunnen oplossen. Fijn dat daar een meldpunt voor is en dat er vrijwilligers beschikbaar zijn. Nu is het tijd om de samenwerking verder uit te werken.

Zorg ging vaak op een andere manier door. Thuis werken kan het makkelijker maken, maar ook moeilijker. Er lijkt meer eenzaamheid te zijn. Veel gaat digitaal: dat is niet voor iedereen handig.

We horen graag waar u vragen hebt of waar zorg tekort heeft geschoten. En waar dingen juist heel goed gingen, mooie ideeën en initiatieven. Om met elkaar te delen en samen Houten mooier te maken. Zo kunnen we in Houten blijven groeien.

Willy Boersma, raadslid CDA

willyboersma@cdahouten.nl

advertentie