Kies jouw Utrecht!

Lokaal/Column

Deze week zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Inwoners vragen me regelmatig: waarom zou ik gaan stemmen voor de provincie? Wat staat er op het spel?

Inmiddels komt mijn antwoord er soepel uit. Utrecht is een populaire provincie. Dat biedt veel kansen, maar ook specifieke uitdagingen. Hoe houden we goed wonen voor iedereen bereikbaar en betaalbaar? Hoe zorgen we dat het mooie Utrechtse landschap intact blijft, maar vinden we tegelijkertijd ruimte voor de opwekking van duurzame energie? Hoe verplaatsen we ons soepel en komen op tijd op onze bestemming? Dat zijn precies de onderwerpen waar de provincie over gaat.

Veel inwoners zijn tevreden zoals het nu is. Sommigen willen daarom zo min mogelijk veranderen. Maar wat mij betreft maken we keuzes voor nu en voor de toekomst. Voor een provincie waar iedereen mee kan doen. En daarvoor zijn veranderingen juist nodig.

Door woningen bij te bouwen, blijft betaalbaar wonen bereikbaar voor studenten en starters, gezinnen en ouderen. Door een bijdrage te leveren aan de opwekking van duurzame energie, wordt de lucht schoner en zorgen we voor een goed klimaat voor onze kinderen. Door te investeren in fietspaden en openbaar vervoer, blijven we bereikbaar.

Met een stem voor de Provinciale Staten heb je direct invloed op de keuzes die de komende jaren worden gemaakt. Misschien wil je meer informatie over de provincie en de verkiezingen. Ga dan naar www.provincie-utrecht.nl. Daar vind je ook een stemhulp voor als je nog moet gaat stemmen. En als de verkiezingen alweer voorbij zijn, dan kan je daar informatie vinden over nog veel meer onderwerpen waar de provincie over gaat.

Marcel van Gooswilligen, 
Fractievoorzitter D66 Houten

PS: Contact over de provincie en andere onderwerpen is altijd welkom op Marcel@d66houten.nl

advertentie