Afbeelding
MARJOLEIN THIJSE

Nieuwjaarsreceptie

Lokaal/Column

Een gloednieuw jaar is weer aangebroken. Het perfecte moment om bij elkaar te komen, om elkaar nieuwjaar te wensen. Om terug te blikken op het voorbije jaar. Om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Wat zal 2019 ons brengen?

Ook gemeenten zien het belang daarvan in. Ook zij willen inwoners bijeenbrengen en verbinden. Daarom nodigen zij inwoners uit voor de Nieuwjaarsreceptie. Waar men ongedwongen met elkaar kan spreken. Over belangrijke en minder belangrijke zaken. Gezellig met een hapje en een drankje.

Ook de gemeente Houten kent de traditie van de Nieuwjaarsreceptie. Soms op locatie, meestal op het gemeentehuis. Zo ook dit keer. De receptie werd druk bezocht. Een rijke stoet mensen trok handenschuddend aan de burgemeester en zijn echtgenote voorbij. Mooi om te zien. Mooi om te zien ook de brandweerlieden, gestoken in hun prachtig blauw uitgaanstenue. Ook de mensen van de carnavalsverenigingen vielen op. Uitgedost in kleurige kledij. Met blinkende medailles op hun buik en fraai zwierige veren op hun steek. Prachtige kinderstemmen klonken op uit de raadszaal. Niemand wilde dit muzikale optreden missen. Muziek raakt ons immers allemaal. Een klaterend applaus volgde.

Toen volgde de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. Zijn laatste alweer. Hij blikte terug en keek vooruit. De Koninklijke Nederlandse Munt komt naar Houten en Houten gaat dit jaar naar de 50.000 inwoners! Ook de burgemeester kreeg de handen royaal op elkaar.

Bijzonder was mijn toevallige ontmoeting met een bestuurslid van het Houtens Muziek Collectief. Dat krijgt in 2019 een extra financieel steuntje in de rug. Wat fijn! Met dank aan raad en college.

Graag wens ik u en jullie allen een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Gerard Zandbergen

Fractievoorzitter ITH

advertentie