Twee dagen lang volop spelen en sporten
Twee dagen lang volop spelen en sporten Stichting Wijksport

Twee dagen heerlijk spelen en bewegen, het Wijks Kinderspektakel in januari

7 december 2023 om 08:55 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE/HOUTEN Na het grote succes van de afgelopen jaren komt er ook nu weer een Wijks Kinderspektakel. Op woensdag 3 en donderdag 4 januari wordt Sportpark Mariënhoeve omgetoverd tot een groot speelparadijs. Voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar is er van alles te doen en te beleven. Ook kinderen uit Houten zijn welkom op het spektakel.

door Ali van Vemde

Wil jij meehelpen als vrijwilliger om te zorgen voor een paar onvergetelijke dagen voor de kinderen, meld je dan aan bij fleur@stichtingwijksport.nl of 06 45995614. Meehelpen kan bij het opbouwen op dinsdag 2 januari, tijdens het evenement op 3 en 4 januari en bij het opruimen na het evenement op 4 januari.

PRIKKELARME RUIMTE

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om het feest mee te maken in een prikkelarme ruimte. Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornissen die niet tegen drukte kunnen, maar ook graag willen genieten bij het Kinderspektakel, is er op woensdag 3 januari en donderdag 4 januari tussen 09.00 en 10.00 uur de gelegenheid.

Om deze dagen tot een succes te kunnen maken zijn er veel vrijwilligers nodig. Zo zijn er mensen nodig die op dinsdag 2 januari van 9.00 tot 16.00 uur willen helpen bij het opbouwen. Op woensdag 3 januari is er hulp nodig tussen 9.00 en 17.30 en dat geldt ook voor donderdag 4 januari. Direct na afloop op 4 januari zijn vrijwilligers nodig voor het afbouwen en opruimen van 17.00 tot 22.00 uur. De vergoeding hiervoor bedraagt € 25,-. Wil je helpen voor en tijdens het prikkelarme uur, meld je dan hiervoor aan. Dit is van 8.00 tot 10.00 uur en de vergoeding hiervoor bedraagt € 7,-. Helpen kan bij de attracties, de kassa, het informeren van ouders en kinderen waar ze alles kunnen vinden,  het inschrijven van de kinderen voor de verschillende clinics en bij het uitgiftepunt van horeca en munten.

CULTUUR

Dit jaar zal voor het eerst ook aandacht zijn voor cultuur. Galerie Sommer is aanwezig om leuke workshops te geven. Bij lokale sportaanbieders kunnen weer sportclinics worden gevolgd. Kijk op de website van Stichting Wijksport voor het reserveren van kaartjes. 

Binnenkort meer over het Wijks Kinderspektakel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie