Afbeelding
John Maaskant

Kunst van hoog niveau in MKC

20 september 2022 om 13:05 Activiteiten

HOUTEN Het weer werkte niet altijd mee, maar toch vonden vele bezoekers dit weekend de weg naar de grote expositie van Ars Peintura en Perspektief.

In de mooie zaal van het MKC kregen zij een hartelijk welkom van Janna van der Meer (Ars Peintura) en Willem Kox (Perspektief). Daarna opende wethouder van cultuur Ria Frowijn de tentoonstelling door de onthulling van een prachtige foto en een levensgrote mobiel. De wethouder noemde de gezamenlijke expositie een goed initiatief en zei graag te zien dat Houtense culturele verenigingen zich verbinden. Ze nam ruim de tijd om de foto’s, schilderijen en ruimtelijke werken te bekijken.

Het niveau van het getoonde werk was weer hoog. Buiten was er de beeldenserie Illusie, die voor de nodige verwondering zorgde. Binnen genoot men van kunstwerken in allerlei technieken, prachtige fotografie en ruimtelijk werk zoals keramiek. Het geheel werd begeleid door fijn gitaarspel van Ludwig Rondon.

De leden van Ars Peintura zijn alweer begonnen met hun wekelijkse bijeenkomsten. Er is nog ruimte voor nieuwe amateur kunstenaars, die zich onder begeleiding verder willen ontwikkelen. Kijk op https://www.arspeintura.nl/ voor informatie!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie