Nieuwe predikant van de Oude Dorpskerk in Bunnik Jantine Heuvelink: ‘Ik wilde geen predikant worden’

26 mei, 16:00 Achtergrond
Marloes van Doorn
Jantine Heuvelink, de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik.
Jantine Heuvelink, de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik.

BUNNIK Jantine Heuvelink (44), de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente Bunnik, woont hier al 2,5 jaar en was al gastlid. ,,Ik had nooit durven hopen dat deze plek vacant zou worden. Alles is op zijn plek gevallen.” Zondag 15 mei werd zij in een feestelijke dienst aan de gemeenschap verbonden.

door Agnes Corbeij

Het is gebruikelijk dat predikanten achter hun werk aan verhuizen, maar bij Jantine ging het andersom. ,,We zijn voor het onderwijs van de kinderen van Amsterdam naar Bunnik verhuisd. Vanuit Bunnik was ik predikant in de Oranjekerk in de Pijp in Amsterdam. Toen ik hoorde dat Coen (Constandse, de vorige predikant, red.) zou stoppen, stond de wereld even stil.”

STUDIE Jantine Heuvelink woonde tot haar negende in Rhenen, maar groeide daarna op in de Achterhoek. Op haar 18e verhuisde ze naar Amsterdam voor de studie Theologie. ,,Ik koos voor Amsterdam omdat ik geen predikant wilde worden. Het beeld dat ik had van een dominee is iemand die alle antwoorden weet, iemand die heel goed weet hoe het zit. Ik hou juist meer..