Daniël
Daniël Jorieke Strijker

Afscheid van dorpsicoon Daniël: “Ik ken veel mensen in Houten en ik ga ze missen”

7 december 2021 om 13:19 Lokaal Deel je nieuws

Voor veel Houtenaren is Daniël een bekend gezicht. Grote kans dat hij weleens naar u zwaaide of even wilde kletsen. Over een film die hij zojuist in de bioscoop had gezien of gewoon over koetjes en kalfjes.

Daniël woont bij Lavendeloord, één van de woningen van Profila Zorggroep. Helaas verhuist hij binnenkort naar Rotterdam en zullen we zijn vrolijkheid in de winkelstraten van Houten moeten missen. Daniël: “Ik heb hier een mooie tijd gehad. Ik heb hier denk ik wel 12 jaar gewoond. Ik ken veel mensen in Houten en ik zal ze missen. Rotterdam is heel ver weg en het is een eind rijden om bij mij langs te komen. Ik ga daar in een huis wonen waar ik kan fitnessen, dat is goed voor mijn gezondheid. Mijn nieuwe werk is gelukkig dichtbij. Als ik daar op zaterdag ga werken krijg ik ook een lunch en fruit, dat is gezond.”

Daniël heeft een goede tijd gehad bij Lavendeloord. “Met de groep gingen we vaak op vakantie. Ik vond de vakantie op Texel het mooist. Daar mocht ik surfen en daar hadden ze een bubbelbad. Ik heb op de groep geleerd hoe ik moet koken. Ik vind het leuk om stamppot boerenkool en hutspot te maken. Vooral het door elkaar heen stampen vind ik leuk om te doen.”

Voor wie weleens met Daniël gesproken heeft, is het vast geen verrassing dat hij graag over Jezus vertelt: “Ik vind het belangrijk dat mensen Jezus leren kennen. Ik bid graag met anderen en ik luister veel christelijke muziek zoals Michael W. Smith en Hillsong. De kersttijd vind ik fijn omdat ik dan een kerstmuts op mag en liedjes kan zingen. En ik vind de kerstlichtjes zo mooi.” Hij heeft ook nog een kerstboodschap voor de inwoners van Houten: “Let your light shine en vernieuw je denken, lees Romeinen 12:2. We zijn het licht. Schijn met Uw licht.”

advertentie
advertentie