Esther Soudant & Eveline Hund
Esther Soudant & Eveline Hund Esther Soudant & Eveline Hund

Omgaan met stress met behulp van kinesiologie en Brain Gym®

6 december 2021 om 11:46 Zakelijk Deel je nieuws

In deze tijd hebben veel mensen en kinderen last van stress. Kinesiologie is een vrij onbekende therapie die echter al jarenlang wordt ingezet om mensen te helpen van stress af te komen. Het gaat niet alleen om het leren omgaan met de stress, maar juist om het wegnemen van de stressreactie in je lijf en brein. Daardoor voel je je meer ontspannen en heb je meer energie. Hierdoor kun je dan weer betere keuzes maken, waardoor je dit gevoel ook echt integreert in je dagelijks leven. 

Het bijzondere van kinesiologie is dat het kijkt naar het hele lichaam. Je kunt zowel voor lichamelijke klachten (bijvoorbeeld langdurige hoofdpijn of rugpijn zonder duidelijk oorzaak) als emotionele klachten (bijvoorbeeld veel piekeren of slecht kunnen concentreren) terecht bij een kinesioloog. Het fijne is dat je bij een consult niet veel hoeft te praten: door middel van lichaamswerk en energiewerk komt de onderliggende oorzaak naar boven en wordt je weer in balans gebracht. 

In Houten zijn twee praktijken voor kinesiologie: Praktijk de Bolderik van Eveline Hund en ES Health van Esther Soudant.

Esther Soudant is kinesioloog / Brain Gym® facilitator. “In mjn praktijk help ik zowel kinderen als volwassenen. Kinderen ervaren na een balans vaak meer rust in hun lijf en hoofd, kunnen zich beter concentreren op school en zijn na school niet meer zo moe. De volwassenen die ik help zijn over het algemeen vrouwen die moeite hebben met de werk/thuis balans en daardoor chronische stressklachten ervaren. Daarnaast geef ik workshops en cursussen waarin ik Brain Gym® oefeningen aanleer die kinderen en volwassenen helpen effectiever te leren.” Meer informatie vind je op www.eshealth.nl.

Eveline Hund is Brain Gym® Instructeur / begeleider. “Ik help mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) om hun dagelijks functioneren makkelijker te maken. Makkelijke korte bewegingen bieden energie, motivatie en zelfvertrouwen. Het maakt niet uit of het letsel kort of lang geleden is, of door een cva of een trauma is veroorzaakt. Ik bied begeleiding met mijn programma NAH in beweging! aan lotgenoten. Ook geef ik cursussen aan professionals.” Meer informatie vind je op http://www.praktijkdebolderik.nl

Op vrijdag 17 dec (9.30u-10.30u) geeft Esther een gratis online workshop voor ouders. Hierin leer je een aantal Brain Gym® oefeningen die je samen met je kind kunt doen om in drukke en stressvolle tijden meer rust te vinden. Aanmelden kan via info@eshealth.nl. 

advertentie
advertentie