Het 3x3 basketballteam van BC Woodpeckers
Het 3x3 basketballteam van BC Woodpeckers Arjen Kleefsman

Woodpeckers 3x3 verrast in Houten

27 oktober 2021 om 14:30 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 23 oktober werd in Sporthal de Slinger de eerste ronde georganiseerd van de 3x3NL League, de nieuwe competitie van 3x3 basketball in Nederland. Het Houtense team van Basketbalclub Woodpeckers heeft de halve finale bereikt in de categorie ‘Mannen Elite’. Een zeer knappe prestatie in een sterk bezet internationaal veld. In Houten kwamen naast de Mannen Elite, ook de Vrouwen Elite en de Mannen U23 in actie. 

Een nieuw team met veel ervaring

Dat er in Houten op niveau gebasketbald wordt is al jaren bekend, maar dat ook in de nieuwe discipline 3x3 basketball op hoog niveau gepresteerd wordt, is meer dan knap. Het team van Basketbalclub Woodpeckers uit Houten bestond uit Tom Heuts, Thijs Blok, Martin Beijaard en Bas Theeuwen. Bas Theeuwen: “In het 5-5 basketball spelen we al jaren op landelijk niveau, maar voor 3x3 basketball hadden we slechts twee maal getraind. Je ziet toch dat het zowel fysiek als tactisch een ander spelletje is. We zijn dan ook trots dat we bij deze eerste stop en onder toeziend ook van onze verenigingsgenoten, direct de halve finale wisten te halen.”

3x3NL League

De 3x3NL League is een 3x3 competitie in toernooivorm, met zes toernooien per jaar. De deelnemende teams bestaan uit zes spelers of speelsters, waarvan er per toernooi steeds vier kunnen spelen. De 3x3NL League is speciaal bedoeld voor basketballers die ook in de indoorperiode 3x3 willen spelen. Er wordt gespeeld in de competitievrije 5-5 weekenden op verschillende locaties in het land in toernooivorm.

Heb je de 3x3NL League in Houten gemist? Op zaterdag 26 februari 2022 wordt ook de vierde ronde van de categorieën ‘Mannen Elite’, ‘Vrouwen Elite’ en ‘Mannen U23’ in Sporthal de Slinger in Houten georganiseerd.

3x3 basketball in Houten

Dat de 3x3NL League in Houten neerstrijkt is geen toeval. Basketbalclub Woodpeckers heeft namelijk grootse plannen met 3x3 basketball. Naast de realisatie van een Urban Court, met plaats voor vier nieuwe 3x3 courts, in samenwerking met College de Heemlanden, wil de vereniging ook het sportaanbod uitbreiden met 3x3 basketball. “Vanaf 2022 biedt Basketbalclub Woodpeckers naast het reguliere 5-5 basketball, ook 3x3 basketball aan: Voor hen die wel regelmatig competitie willen spelen, maar niet elke week een uit- of thuiswedstrijd.”

Meer informatie: www.bcwoodpeckers.nl

advertentie
advertentie