De kick van samen muziek maken
De kick van samen muziek maken Eigen foto

Recreanten-orkest, voor wie nog nooit een noot heeft gespeeld

24 oktober 2021 om 13:02 Lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Caecilia start een nieuw initiatief: het recreantenorkest. Een project dat in november van start gaat voor alle mensen uit Schalkwijk en omgeving die al hun hele leven dromen van ooit samen met anderen muziek maken, maar dit altijd hebben uitgesteld. Geen tijd, te druk, te oud, geen talent… geen enkel excuus is van toepassing. Samen muziek maken in een orkest is geweldig leuk, en het recreantenorkest zorgt ervoor dat je niet eerst tijdenlang in je eentje op les hoeft. Het recreanten-orkest wordt namelijk gevormd door mensen die nog nooit een noot hebben geblazen, of bij wie dat al ‘eeuwen’ geleden is, en die vanaf de eerste ontmoeting in groepsverband willen spelen. Het idee is gekopieerd van het schoolorkest MiCeciel, dat op dezelfde manier werkt. Zet een groep mensen bij elkaar, geef ze een blaasinstrument van Caecilia gratis in bruikleen, plaats daar dirigent en muziekleraar André Vulperhorst voor en al binnen korte tijd klinkt er muziek. Niet direct bedoeld voor Radio 4, maar wel leuk om 12 woensdagavonden aan mee te doen voor 95 euro. Natuurlijk is de eerste bijeenkomst gratis. Wij noemen het De kick van samen muziek maken. Iedereen van jong tot oud is welkom.

Doe mee samen met je familie, vrienden, sportmaten, buren, collega’s... hoe meer hoe beter. We starten met een massale puinhoop en na drie maanden blazen, lachen en huilen zijn we gegarandeerd een orkest geworden e´n een vriendenclub. Daar gaan we mee door, maar dat zien we dan wel weer. Grijp eerst deze kans om het te proberen.

Talent is niet nodig. Iedereen kan sporten. Iedereen kan muziek maken. Meer informatie is te vinden op www.caeciliaschalkwijk.nl.

Wie belangstelling heeft of vragen wil stellen kan zich melden bij Marjolein Kool via de mail: koolm@xs4all.nl

advertentie
advertentie