Leerlingen doen vrijwilligerswerk
Leerlingen doen vrijwilligerswerk © René van den Brandt

Leerlingen doen vrijwilligerswerk voor Present Houten

26 september 2021 om 02:06 Lokaal Deel je nieuws

Omzien naar elkaar is waar Stichting Present voor staat. Zij bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen die hulp nodig hebben. Samenwerking met College De Heemlanden leidde er ook dit jaar toe dat een Havo 5-klas een ochtend vrijwilligerswerk deed.

Vijfentwintig leerlingen gingen in kleine groepjes aan de slag om mooie dingen te doen voor Houtenaren. Wandelen met ouderen uit De Loericker Stee, helpen bij het Doorgeefluik, helpen in Het Haltna Huis bij Bewegen op Muziek met ouderen, helpen bij de groenvoorziening van de Speelheuvel, helpen in een tuin bij een mevrouw thuis en insektenhotels vullen in De KrachtFabriek.

Vooral achteraf was het enthousiasme groot. Tijdens de nabespreking vertelde een leerling dat hij (16 jaar) zijn moeder had geappt “Ma, ik ben verliefd geworden op een oma”. Hier word je toch warm van? Een ander zei “Ik vond het zo mooi, die mensen zien bewegen, eigenlijk is het voor mij ook heel goed om te bewegen.”

De ervaring heeft duidelijk dingen los gemaakt. Harten werden geopend. Sommigen werden verliefd, sommigen wilden terug, anderen wilden nog een keertje iets anders gaan doen via Present en anderen vroegen de docent om meer van deze activiteiten tijdens schooltijd.

Wereldhuis en Doorgeefluik
Werk aan een insektenhotel
Groenvoorziening van de Speelheuvel
Laden voor transport
advertentie
advertentie