Juiste snelheid, dankjewel
Juiste snelheid, dankjewel ® René van den Brandt

Verkeersactie Riddersborch OBS De Bijenkorf

26 september 2021 om 01:06 Lokaal Deel je nieuws

Op donderdagochtend 23 september zijn de kinderen van groep 7 van OBS De Bijenkorf in Houten een halfuurtje eerder uit bed gekomen om deel te nemen aan een verkeersactie op de Riddersborch. Het doel van de actie was om ouders, passanten en bewoners attent te maken op de toegestane maximumsnelheid van 30 km in de woonwijk. Deze snelheid wordt helaas vaak overschreden en dit leidt tot verkeersonveilige situaties. Met de actie willen de kinderen bereiken dat de toegestane maximumsnelheid door iedereen wordt gerespecteerd, zodat zij veilig van en naar school kunnen.

De kinderen kregen de gelegenheid om met een lasergun de snelheid van naderende automobilisten te meten. Zij die zich aan de limiet hielden kregen een duim omhoog bord te zien. Zij die te hard reden een duim omlaag bord. Alle automobilisten kregen vervolgens een folder Veilig Verkeer “Hoe draag jij bij”- folder uitgereikt. De meeste automobilisten reageerden positief op de actie. Sommigen waren wel wat verbaasd over de plotselinge reuring in de straat.

De kinderen werden bij de actie ondersteund door de juf, twee BOA’s van de Gemeente Houten en een medewerker van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Houten. Al met al was het ondanks de aanleiding voor de actie een vrolijke en ludieke gebeurtenis. De boodschap was wel duidelijk: een veilige straat maak je met zijn allen!

De actie is georganiseerd door OBS De Bijenkorf, Veilig Verkeer Nederland, de Gemeente Houten en de Bewonerscommissie Riddersborch.

Een videoverslag van de verkeersactie is te zien op de Omroep Houten (www.omroephouten.nl/video/).

Verkeersactie Riddersborch
Verkeersactie Riddersborch
Uitdelen lasergun
Groep 7 van OBS De Bijenkorf
Groep 7 van OBS De Bijenkorf
Beetje snel ?
Dank je wel
Verkeersactie Riddersborch
advertentie
advertentie