Ludy en Jan openen de baan
Ludy en Jan openen de baan Gerrit Heringa

Jeu de Boules By Night: Het was een geweldig feest!

20 september 2021 om 10:48 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag, 17 september 2021, was het groot feest op de Jeu de Boules baan naast het gemeentehuis. De baan bestaat al een aantal jaren, maar sinds drie jaar speelt er wekelijks een hele enthousiaste groep spelers op de donderdagochtenden. Niet alleen het 3 jarig bestaan van deze club wordt gevierd, maar ook is de baan compleet vernieuwd en opgeknapt!


Al vanaf het begin van de week stond de Jeu de Boules baan naast het gemeentehuis in de steigers. Zware machines reden af en aan; er werd  hard gewerkt, zodat de baan tijdens de Jeu de Boules by Night geopend zou kunnen worden. Op de dag zelf zijn de spelers in de middag al begonnen met het klaarmaken van de baan, het ophangen van vlaggetjes, het gereedmaken van de hapjes en het regelen van stroom. Met dank aan PartyVerhuur Houten, die al vroeg in de middag begonnen was met het opzetten van de tent en het regelen van het licht.

Want in de avond zou het dan toch gebeuren, de Jeu de Boules by Night, het jaarlijkse Jeu de Boules evenement.
Er werd die avond veel gelachen, bijgepraat, heerlijk gegeten en natuurlijk Jeu de Boules gespeeld. De officiële opening was om 18.30, waarbij wethouder Jan Overweg hartelijk werd ontvangen door de enthousiaste groep met alpinopetten. Jan opende samen met een van de sterspelers van de groep de baan, die door gemeente Houten prachtig was opgeknapt.


Daarna was het tijd voor een lekker drankje en een hapje om vervolgens met z’n allen op de nieuw geopende baan een balletje op te gooien. De wethouder had de eer om de eerste bal te gooien en hij zou erop toe zien dat met zo’n mooie nieuwe baan, het niveau van de spelers wel vooruit zou gaan!
Tot 22.30 zijn er mooie, zeer spannende potjes gespeeld en de deelnemers hebben ontzettend genoten van deze mooie avond. Onder het genot van een hapje en een lekker glaasje wijn werd er ook geluisterd naar prachtige Franse muziek en omwonenden zijn ook even langs gekomen voor een praatje of een drankje.


Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest tijdens de Jeu de Boules by Night om langs te komen, dan bent u alsnog op iedere donderdagochtend tussen 10 en 12 uur van harte welkom op de baan! De spelers maken u graag bekend met het spel en nemen u mee in de regels. Heeft u geen eigen ballen? Geen probleem! Er zijn altijd extra Jeu de Boules ballen beschikbaar.

Veel vaste spelers aanwezig
Jan gooit de eerste bal op de nieuwe baan
Daarna werden nog vele potjes gespeeld
Puntentelling  wordt uitgelegd
Een spel voor jong en ouder
En soms komt het meetlint er aan te pas
Gezellig in de vroege avond
De Franse sfeer
Tot in de late uurtjes
advertentie
advertentie