deelnemers wake, op de zuil de laptop waarmee de verbinding met de site van de Klimaatwakers is gemaakt.
deelnemers wake, op de zuil de laptop waarmee de verbinding met de site van de Klimaatwakers is gemaakt. Roel Melchers

Klimaatwake Rooms-katholieke kerk Houten

17 september 2021 om 10:06 Lokaal Deel je nieuws

Sinds het begin van de kabinetsformatie wordt er overdag bij het Catshuis en ‘s nachts vanuit woonkamers en kerken gewaakt om aandacht te vestigen op de klimaatcrisis. 

Deze  nationale Klimaatwake wordt breed gesteund door maatschappelijke organisaties zoals Cordaid, Micha, Greenpeace, Milieudefensie, Oxfam Novib en politieke jongerenorganisaties. Wij delen als kerk deze ernstige bezorgdheid om de toekomst van onze wereld. 

Voor kerken en organisaties is het mogelijk om een hele nacht te adopteren. Wij hebben daarom met en namens onze  katholieke geloofsgemeenschap met gasten uit  andere kerken een nacht van deze wake verzorgd, namelijk de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 september, 

Er  is gedeeltelijk in stilte gewaakt en  er was ook gelegenheid om een lapje te maken voor de  zogenaamde ‘Troostdeken voor de aarde’ die in november op de 26e Klimaatconferentie van de VN in Glasgow wordt aangeboden.

Als het klimaat ook u aan het hart gaat, kunt u ook individueel meewaken met de Klimaatwakers, in Den Haag of thuis vanachter uw pc! Schrijf u dan voor enkele uren in via de site www.klimaatwakers.nl Iedereen kan meedoen!

advertentie
advertentie