appels voor de pers
appels voor de pers Anne Hollander

Fruit persen in Schalkwijk op 18 september

9 augustus 2021 om 08:16 Lokaal Deel je nieuws

Heb je eigen fruit? Een hele boomgaard of een paar boompjes? Laat er lekker sap van persen! Net als vorig jaar haalt ook dit jaar Voedselschuur Eiland van Schalkwijk een mobiele sappers naar het dorp. Iedereen kan dan zijn/haar eigen fruit laten persen tot sap. Dus heb je zelf appels, peren of ander fruit/groente teveel en wil je daar wel sap van, meld je dan snel aan bij info@voedselschuur.nl. De persdag zal gehouden worden bij Bioboerderij Miltenburg aan het Overeind 33 in Schalkwijk. We gaan er een feestelijke dag van maken, ook voor publiek. Het is leuk om te komen kijken bij de machine en je hebt die dag de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen op de melkveehouderij. Ook is er de gelegenheid om kaas en sap te kopen.

Hoe gaat het in zijn werk:

Je komt op de dag zelf met je fruit naar de pers op de afgesproken tijd. Ter plekke gaat het fruit de pers in en enkele minuten later komt het pure sap eruit, afgevuld in tapjes met een kraantje. Mooi om te zien! Het minimum aantal kilo’s waarmee je je in kunt schrijven voor een eigen sapje is 75 kilo. We doen ook vaak een “happy hour” waarin de mensen die dat niet halen toch mee kunnen doen en een mooi gezamenlijk sapje persen. We persen bijna alles, enkele bijzonderheden zie www.desappers.nl.

We kunnen afvullen in 3 of 5 liter saptapjes, je mag ter plekke beslissen. Tot 150 liter kost de 5 liter saptap € 6,25 en de 3 liter € 4,50; tot 500 liter is de 5 liter € 6,00 en de 3 liter € 4,35. Ongepasteuriseerd sap kost 0,75 per liter.

de persdag van 2020
advertentie
advertentie