Omslag van het boek, met de Vleutensweg in 1915.
Omslag van het boek, met de Vleutensweg in 1915. Paula Swieringa

Tweede deel van boek Toen & Nu Utrecht is uit

14 april 2021 om 00:14 Sport Deel je nieuws

Goed nieuws voor iedereen die het afgelopen jaar met plezier het boek Toen & Utrecht gelezen heeft: deel twee is uit! Met nieuwe korte geschiedenisverhalen over de stad Utrecht, geschreven door journalist Paula Swieringa aan de hand van een foto van toen en nu.

De onderwerpen variëren, zowel in plaats als tijd. Zo vertelt ze over de tosti Hawaii die in de jaren 80 nog op het menu stond van ijssalon Venezia IJs; over de betonvlechters die in de jaren 60 de monumentale Neudeflat bouwen; het troosteloze eerbetoon van de verzetsheldin Truus van Lier op de parkeerplaats van de Jaarbeurs; en de vaart die in 1915 nog door de Vleutenseweg liep. De foto daarvan staat op de omslag van het nieuwe boek. 

Het boek is een bundeling van de verhalen die Paula Swieringa wekelijks schrijft voor haar rubriek Toen & Nu in het AD Utrechts Nieuwsblad. Vorig jaar bracht ze, in eigen beheer, het eerste deel uit met de belofte dat als het goed zou verkopen, er een deel twee zou komen.

Het boek is te bestellen via paulaswieringa@gmail.com. Het kost 15 euro en binnen Utrecht (of op fietsbare afstand daarvan) brengt ze de boeken zelf rond. En ja, ook deel 1 is nog verkrijgbaar.

advertentie
advertentie