Gebombardeerd huis in 1944
Gebombardeerd huis in 1944 Topografische verzameling gemeente Houten

Lezing Tweede Wereldoorlog Houten op 6 mei 2021

10 april 2021 om 15:12 Lokaal Deel je nieuws

Op 6 mei houdt de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een lezing over de Tweede Wereldoorlog in Houten. Aanleiding is het nieuwe boek van Otto Wttewaall: De Tweede Wereldoorlog in Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk. 

De impact van de oorlog en de bezetting is in Houten en omgeving is veel groter geweest dan men in eerste instantie zou denken. De gevechten in de meidagen van 1940, de inundaties, het evacueren van de gehele bevolking, de steeds verdergaande invloed van de Duitse bezetter op het dagelijks leven, de Jodenvervolging en de bombardementen en beschietingen zorgden voor veel onzekerheid en angst over de toekomst. Niemand wist hoe lang het zou duren, hoeveel slechter men het nog zou krijgen of wie er wel en wie er niet te vertrouwen was.

Met name in de laatste acht maanden, als de geallieerden steeds verder oprukken en het oorlogsgeweld ook dit gebied bereikte, beleeft menig inwoner angstige momenten.

De lezing wordt digitaal via Teams gehouden. Wanneer u belangstelling heeft om deze lezing digitaal te volgen kunt u zich aanmelden via de link: 
https://datumprikker.nl/afspraak/inschrijven/pxxq4k2ijmvyzwq2

Klik op de link, kies voor “Afspraak bekijken”, klik het groene vinkje aan achter de datum en kies voor “Opslaan”. Daarna maakt u zichzelf bekend door uw naam en emailadres op te geven (een account aanmaken is niet nodig). Kies tot slot voor “Ga door”, waarna u per mail een bevestiging ontvangt.

De lezing start om 20.00 uur. Kort voordat de lezing start ontvangt u per e-mail een duidelijke instructie.

advertentie
advertentie