Peuterklas in basisschool de Zevensprong!

2 maart 2021 om 10:43 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Hoera! Onze tweede Peuterklas is gestart! 
 

Is jullie 2- of 3-jarige kind ook zo’n (natuur)ontdekker?! Schrijf jullie kind dan in voor onze Peuterklas in basisschool de Zevensprong (ECO-school)! 

Onze (VVE) peuterklas van Kids Lodge is voor kinderen van 2 tot 4 jaar en is geopend van maandag t/m vrijdag 08:30 uur - 12:30 uur. 

Jong geleerd 

Dat de aarde opwarmt is geen nieuws, de gevolgen zijn zichtbaar en voelbaar voor ons. Bij Kids Lodge is de bewustwording van maatschappij en milieu een belangrijk onderdeel waarmee wij een aanvulling proberen te zijn op wat de kinderen thuis en op school meemaken en leren.  
Maar hoe bereidt Kids Lodge haar peuters hierop voor?! 

Ontdekken bij de Zevensprong 
Peuters leren spelenderwijs hun omgeving (ver)kennen. Wij zullen daarom de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met de basisbeginselen van duurzaam denken en doen.  
 

Duurzaam 
Wij werken bijvoorbeeld met de belangrijkste thema’s zoals groen, voedsel, afval en water. Onze activiteiten en materialen passen we hierop aan, zodat dit volledig aansluit bij het actuele thema. We spelen bijvoorbeeld niet alleen met duurzaam speelgoed, maar ook met gerecycled materiaal zoals melkflessen, doppen, wc- en keukenrollen, en doosjes karton.  
Van knakworstblikjes maken we de gekste hele robotjes, van flessen melk en doppen de meest uiteenlopende voertuigen, en van halve wc-rollen de coolste knikkerbanen! 
 

Groen 

Ook het 'groene' mag natuurlijk niet ontbreken. We hebben een groene hoek gecreëerd voor plantjes en bloemen, en hier willen we samen nog veel meer groen laten groeien en bloeien! Heerlijk toch, wroeten in de aarde? Zo komen onze peuters  niet alleen in aanraking met bloemen en planten, maar ook met heel veel insecten! Denk aan bijtjes bij de bloemen, slakken, rupsen, wormen in de aarde, enzovoorts. 

Buitenspelen hoort natuurlijk ook bij onze Peuterklas, óók wanneer het regent. Vergeet de regenlaarzen om lekker in de plassen te stampen niet!  

Vergoeding 

Voor onze Peuterklas geldt dat, wanneer je hiervoor in aanmerking komen, je een vergoeding kunt ontvangen vanuit de gemeente Houten (ook wanneer je geen inkomen hebt). Meer informatie hierover, en over de tarieven, is terug te vinden op onze website: kidslodge.nl/peuterklas.  

Inschrijven? Ga snel naar onze website:  

Wij hopen jullie snel te mogen verwelkomen bij onze Peuterklas! 

advertentie
advertentie