Gerdi Verbeet
Gerdi Verbeet Rogier Veldman

10e Arie Groenevelt-lezing op 3 februari door Gerdi Verbeet, Maarten van Rossem en Hans Spekman

22 januari 2021 om 16:21 Lokaal Deel je nieuws

Op 3 februari vindt de 10e Arie Groeneveltlezing plaats verzorgd door Gerdi Verbeet. De titel van haar lezing is ‘Sociaal Democratie na Corona’. Hans Spekman, Maarten van Rossem, Nicole Teeuwen en Jocko Rensen zullen daarna met haar in gesprek gaan. Het belooft een boeiend en scherp gesprek te worden en u bent van harte uitgenodigd om dit via livestream bij te wonen.

https://youtu.be/iiUe8sG55s4

Bij aanvang van de lezing wordt het 1e exemplaar van de essaybundel ‘Negen over Rood’ aan Gerdi Verbeet uitgereikt. Het boek is een uitgave van de PvdA Houten. De essays zijn het resultaat van negen gesprekken die in het voorjaar en de zomer van 2020 gevoerd zijn met politici, bestuurders en wetenschappers. Ieder van hen heeft in afgelopen negen jaren een Arie Groenevelt-lezing verzorgd. Met instemming van de inleiders zijn deze gesprekken door Anneke Dubbink verwerkt in het boek. Verschillende thema’s worden belicht met de sociaaldemocratische waarden als uitgangspunt: Europese samenwerking, arbeidsmarkt; volkshuisvesting, zorg, onderwijs, klimaat, politiek en het openbaar bestuur. Het leest als ‘een inleiding tot een discussie voor een sociaaldemocratische agenda voor de komende jaren’, zegt Lodewijk Asscher in het voorwoord van het boek.

Voorinschrijving is nu al mogelijk. De kosten zijn € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten). Interesse? Geef het even door en mail naar anneke.dubbink@ziggo.nl.

advertentie
advertentie